Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Vinter i Sydafrika

2009-07-08

Det är första gången jag är i Sydafrika under deras vinter, jag har fått höra av mina kompisar hur kallt och regnigt det är här nere under den här perioden. När jag landade i Kapstaden var det +27 grader och strålande sol, inte för att jag kallar det kallt… Under helgens tävling hade vi också sol och ca +20, alltså inget att klaga på. Däremot blir det kallt på nätterna, i går var det 5-6 grader kl 8 när jag stack ut och körde intervaller. Sen har de ju ingen isolering i husen heller så på nätterna fryser jag och sover oftast i långkalsonger… Det är intressant att uppleva den här årstiden här, jag är ju van att det alltid är grönt och fint här, nu är det som en höst hemma. Sen är det andra frukter som har säsong nu, på fruktaffären kostar 5,5kg apelsiner 7kr!!!!! Gissa om jag käkar apelsiner varje dag:-)

 

Tävlingen i helgen gick bra. De vanliga tjejerna var med, alla 3 lagen hade sina 4 bästa tjejer med och jag fick veta innan att dom alla hade gått ihop för att köra bort mig eftersom jag leder serien. Jag blev lite nervös när jag hörde det, 12 mot 1… Det var en backig bana, vi började med en 5km backe redan efter 1km körning, det var 85 startande och fältet sprack direkt i första backen. Sen blev det ganska lugn körning tills en 8km backe med bergspris på toppen, här avlöste attackerna varandra och jag var tvungen att verkligen kolla vem som gick för att veta när jag skulle gå med. Det gick bra fast jag lyckades bara vara 2a vid bergspriset. Det var en hel del attacker och jag fick hela tiden vara uppmärksam på vem som attackerade och se till att vara med på de farliga utbrytningarna. När jag själv försökte var det självklart ingen som ville jobba med mig. Till slut blev det klungspurt mellan ca 10 tjejer och jag lyckades bli 2a efter Marissa Van de Merve, vilket jag är nöjd med, speciellt eftersom Anriette som ligger 2a i serien blev 3a så jag tog ytterligare några poäng över henne, så jag fortsätter i den gröna ledartröjan. Vi var samma tjejer på pallen nu som på Argus, vi bytte bara lite platser.

 

I helgen är det tävlingsfritt, det blir mycket träning här i Stellenbosch istället, tyvärr sägs det att det ska bli riktigt vinterväder vilket betyder mycket regn…

 

Jag och Jamie Ball som leder herrarnas tävling.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)