Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Backar och Bastu i Holland

2007-04-02

Nu har jag fått uppleva de holländska backarna, som alla talar om för mig inte finns... I går körde vi en tävling i Limburg, Hollands backiga område. Jag visste att det var 13 backar i tävlingen fast inte riktigt hur branta och långa de var. Jag måste säga att de var ganska rejäla och den brantaste var hela 13%. Jag satt bra med i klungan och de första backarna gick bra. En tjej gick loss på 3:e backen och höll undan, det var ganska otroligt gjort med tanke på att världsmästarinnan Marianne Vos och några av Hollands toppåkare var där. När Marianne attackerade på en av de längsta backarna hade jag tyvärr inget att svara med, benen orkade helt enkelt inte. Det var en grupp på 15 tjejer som gick iväg, vi blev sen en mindre andra grupp på ca 10 tjejer som höll ihop till målet.

Jag och Marije från mitt lag fanns med i den här gruppen och resten kom i nästa, tyvärr hade vi ingen med i första grupp så ingen lyckad dag för laget.

 

Förra veckan skulle jag på massage hos en idrottsmassör som håller till vid ett bastubad, de ha olika bastun, simbassäng och några olika pooler. Innan massagen skulle jag sitta i bastun för att mjuka upp musklerna. Eftersom det var en mixad bastu hade jag på mig bikini, den blev jag tillsagd att ta av mig, här är man naken sa dom. Va, tänkte jag, det var ju gubbar där inne, skulle jag bara ta av mig naken och duscha inför dom och sen sätta mig i bastun??? I den vanliga bastun skulle man sitta på en handduk, jag gick in i ångbastun med min handduk runt mig, gubben där inne sa: det är första gången va? Hur kunde han veta det??? Just i den bastun fick man inte ha handduk och tydligen stod det en skylt utanför. När det var dags för massagen satt jag på mig min bikini igen och gick dit. Efteråt sa massören att nästa gång vore det bra om jag kom utan något, det var lättare för honom när inget var ivägen, men där går nog gränsen, tror inte att jag vill lägga mig på ett massagebord spritt språngande naken!!!

 

Det går framåt för mig med det Holländska språket, jag har läst 2 böcker, en barnbok av Hollands motsvarighet till Astrid Lindgren, och en annan som var ganska lättläst men dock på 140 sidor, det är inte illa på ett nytt språk efter bara en månad, är ganska stolt:-)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)