Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Bränder, storm, ny seger och ny sponsor!

2009-02-12

Förra onsdagen lämnade jag min lägenhet nystädad och med fönstren öppna när jag stack ut på en MTB runda, och kom hem till en svart lägenhet. Vi valde en annan rutt än den vanliga och det var tur, när vi kom tillbaka till Stellenbosch låg röken tjock, bergen som vi brukar cykla i stod i lågor! Det var riktigt otäckt, när jag kom hem var det svart av aska innanför fönstren. Det blåser ofta här runt Kapstaden, vissa dagar upp till 55km/h och förra veckan hade vi ca 38-40 grader varmt, så elden spred sig fort och det var svårt att få ordning på. Det brann i 3 dagar! På lördag kväll kom regnet som en uppenbarelse, helt plötsligt bara öste det ner och de flesta bränder släcktes. Varje sommar är det bränder i Western Cape men de här var de värsta vi haft i Stellenbosch på väldigt länge, jag har aldrig sett något liknande.

 

Som sagt så blåser det ordentligt, igår kunde jag knappt cykla för det blåste så hårt, jag körde en runda på morgonen och tjejen jag cyklade med blåste ut i vägen en gång precis när vi blev omkörda av en bil och det var riktigt nära att hon blev påkörd.

 

På kvällen körde vi MTB och fick peeling på benen när gruset blåste hårt emot oss. Jag har börjat köra lite mer MTB, har ju köpt en ny (eftersom min blev stulen) och då är det helt plötsligt mycket roligare! Igår körde jag med en ny tjej som jag nyss träffat, Esther Suess från Schweiz, hon är MTB-cyklist och ska vara här i 3 månader och bor på min gata, jättekul att få en ny träningspartner. Hon är ruggigt duktig och vann bl.a. Trans Alps 2005 tillsammans med Anna Enocsson. Igår fick jag se att vissa hinder som jag aldrig kört över faktiskt är körbara!:-)

 

I söndags var det en League tävling här i Stellenbosch, vi började med Hellshoogte så fältet sprack på en gång, vi var 6 tjejer som gick över toppen tillsammans och till målet efter 100km var vi 4 kvar, jag vann spurten och tog min 3e seger av 3 möjliga i League.

 

I helgen får jag det hett om öronen, det är 2 nationella tävlingar, liknande som den jag vann i Port Elisabeth. På lördag är det här i Kapstaden och jag kör i ledartröjan. På eftermiddagen flyger jag till Johannesburg där tävlingen är på söndag. Ska bli kul att köra de här tävlingarna, speciellt eftersom det blir de första jag gör för min nya sponsor. Efter segern i PE kom ett företag fram till mig och ville sponsra mig. Kändes riktigt kul eftersom det vanligtvis är tvärtom! Det är en Pharmacy kedja, Alpha Pharm, som kommer att hjälpa mig när jag är här nere, de är också huvudsponsor till den nationella serien. Så nu kommer jag att köra alla tävlingar i serien när jag är här, Argus är en av dem. Inget jag hade tänkt göra tidigare eftersom jag skulle behöva flyga till nästan varje tävling.

 

Så håll tummarna för mig i helgen!:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)