Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Seger i Östgötaloppet

2009-04-18

Nu är jag hemma i Falun igen, har varit här i en vecka och det känns lite både och, det är kul att träffa familj och kompisar men det har varit lite kallt, känns inte som att mina lungor är riktigt vana vid att ta i vid de här temperaturerna.

 

Idag var det säsongspremiär i Sverige, vi körde Östgötaloppet i Linköping. Vi var fyra tjejer från Alrikssonscykel.se som kom till start och vi körde riktigt bra! Vi hade observationslopp inför landslagsuppdraget i Tjeckien i slutet av april och vi startade med herrar juniorer, så både dessa faktorer gjorde att tävlingen skulle bli hård. Det var ca 4 grader vid starten och jag hackade nästan tänder, juniorerna satte fart från start och bara en minut in i tävlingen visade min pulsklocka nästan på maxpuls. De första 10-20 minuterna kändes det som jag inte kunde andas alls i kylan, fast sen blev det bättre. Ganska tidigt var vi sju tjejer som gick loss, killarna verkade inte intresserade av att hänga med, efter ett tag kom en junior ikapp oss och han och jag gick loss, sen fick vi två till tjejer med oss och vi fyra jobbade tillsammans ett tag. Fast så blev det stor klunga igen. Det var lite småattacker men inget allvarligt. När vi var ute på andra eller tredje av de sju små 6,5km varven på slutet attackerade killarna och hela klungan delades i mindre grupper. Vi var tre tjejer, jag, Madde Olsson och Jessica som satt med i andra klungan tillsammans med fem killar. Jag försökte rycka och gå loss men killarna hängde på men precis när vi gick ut på näst sista varvet attackerade jag när jag kände att Madde blev trött, en junior hängde på och vi jobbade tillsammans till mål. Så det blev en solo-seger ca en minut före Jessica som blev tvåa och Madde. Fyra blev Hanna Larsson, så det blev ett bra facit för Alrikssonscykel.se idag.

 

Nästa helg blir det tävlingar på hemmaplan, Falu 3-dagars som startar på fredag med ett lagtempolopp och kermeslopp lördag och söndag, ska bli kul att tävla här hemma och slippa resa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Östgötaloppet 2009

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)