Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Kortbane SM i Malmö under SM-veckan

2010-07-17

Den här veckan har det varit SM i 14 olika sporter i Malmö, idag var det dags för oss att köra vårt kortbane SM i Pildamsparken mitt i stan. För några år sedan när jag bodde i Malmö hade jag lägenhet ca 500 meter från tävlingsbanan, så jag hade lite koll på området:-) Det var himla roligt att tävlingen skulle sändas live på SVT1, det är inte ofta Svensk TV sänder damcykling, vi behöver den publiciteten och vi såg till att det blev en bra och intressant tävling, vilket var kul!

Vi skulle köra 13 varv på ett 2,3km långt varv och det blev körning direkt från start, på andra varvet kom Marie och Sara loss och vi fick slita hårt bakom för att komma ikapp, Madde, Monica och jag jobbade hårt och efter att dom hade haft ett försprång på 20 sekunder så började vi plocka in och på varv 9 var vi ikapp. Vi fortsatte hålla ett högt tempo och tappade åkare hela tiden. På sista varvet drog Malin upp tempot och jag låg på hennes hjul och strax innan sista kurvan attackerade Madde – jag gick på hennes attack och kom in på hjul fast sen när Marie drog igång spurten och Sara och Monica gick med så reagerade jag lite för sent och var aldrig med i spurten riktigt utan slutade 4a. Vann gjorde Monica före Sara och Marie. Det var en rolig tävling idag!

Ni kan se hela tävlingen på SVT Play

Det här var också en deltävling i Kalas cup där Malin hade ledningen och tröjan inför dagens lopp, vi hade lika många poäng så eftersom jag var före henne så övertog jag ledningen. Tyvärr blev det ingen tröjutdelning då förbundet hade glömt bort att det var cup och inte hade med några tröjor dit. Men vid nästa deltävling hoppas jag att jag får en sådan;)

I morgon blir det en ny tävling i Malmö! Ringenloppet

Under veckan har jag haft en bra semester i Halmstad hos Joakim och Åsa, vi har varit i Tylösand på after beach, varit i Båstad under tennisveckan, ätit glass på Möllegårdens glassfabrik och förstås fikat på några olika fik:-) Tack för en avkopplande vecka!!!

2010-07-18

Idag var det Ringen-loppet utanför Malmö, 5 varv på en helt platt 11kilometers bana med massor med vind!! Vi var ca 20-25 tjejer till start och vi körde på rätt bra från start med en massa attacker. Det var tjejer som åkte av lite då och då och på näst sista varvet blev vi 7 st kvar och vi samarbetade bra ända till målet, det blev spurt och Monica tog hem det idag igen! Grattis Monica!! Jag blev 2a strax bakom och Madde kom in på 3e platsen.

I morgon bär det av till Frankrike för "tour de limousin" en UCI 2.2 tävling över 4 dagar, ska bli kul!!