Jennie Stenerhag

Senaste nytt

En helg i Duban

2009-10-19

 

Jag hade en bra helg i Durban, trots att jag lämnade soliga Western Cape för att tävla i KZN som garanterat skulle ha regn under helgen. Träningen dagen innan tävlingen fick först göras hemma i Stellenbosch där solen sken. Trots regnet i Durban och på vägen till Pietermaritzburg, där starten skulle vara, kunde jag se hur vackert det här området är med sina böljande gröna kullar. Vi körde banan baklänges och även om vi skulle starta på 650möh och gå i mål nere vid havet så skulle vi få kämpa upp några ordentliga backar.

 

Vi hade ändå tur med vädret på söndags morgonen, det duggregnade bara, inte öste ner som det gjorde på lördag kväll. Vi var 300 tjejer i tävlingsklassen och 10.000 deltagare i tävlingen, det var en av landets större tävlingar. Vi började med att klättra 10 km och vi tappade en hel del tjejer redan där. Jag fick verkligen kämpa hårt den här dagen, alla Sydafrikas tjejer var på plats och de 3 lagen hade alla sina åkare på plats. Attackerna avlöste varandra och varje gång en utbrytning kom iväg så var det jag som fick hämta in den. En gång när jag hade jagat ganska länge punkterade jag framhjulet, typiskt när jag redan var trött. Det gick fort att få nytt hjul och jag kunde ta mig tillbaka till klungan. Nästa gång jag hade jagat riktigt länge kom dagens längsta backe och ganska nära toppen hör jag hur någon växlar upp och en jätteattack kom från Merissa från MTN, trodde knappt jag skulle kunna hänga med. Mot slutet var vi 9 tjejer kvar och det skulle sluta i en klungspurt. MTN hade 2 tjejer där, Cycle lab 3 och Nashua 3. Jag blev lite nervös eftersom jag inte trodde jag skulle ha en chans ensam mot alla lagen som kunde hjälpa varandra. Alla verkade titta på varandra och med endast 200meter kvar hade ingen startat spurten, jag var nummer 2 då och bestämde att det var dags att dra, så jag startade spurten och såg sen ingen annan och kunde ta min 3e seger på raken sen jag kom hit och min 19e den här säsongen. Den här kändes extra rolig, dels för att det var en stor tävling och också för att jag hade fått jobba riktigt hårt för den.

 

Det här var en deltävling i serien och jag tog tillbaka ledartröjan i och med att Anriette var 5a. Så nu leder jag med 20 poäng igen. Nästa deltävling är på lördag i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

 

Nu hoppas jag verkligen att sommaren har kommit för att stanna, idag har vi ca 30 grader och väderrapporten säger det ska fortsätta så under veckan. Och ja, jag åkte hem till soliga Stellenbosch direkt efter tävlingen.

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)