Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Giro della Toscana

2010-09-20

Förra söndagen var det dags att packa väskan och resa bort för sista gången den här säsongen! Tidigt på måndag morgon gick flyget till Toscana i Italien. En vecka tidigare hade jag fått veta att jag skulle köra Giro della Toscana med landslaget och de som åkte iväg var jag, Emma, Madde, Sara, Veronica och Marie. Vi fick en glad överaskning när vi fick se vår utsikt från hotellrummet - havet!! Vi bor på strandpromenaden i Lido di Camaiore, sen att det bara är pensionärer, vi och tyska landslaget på hotellet gör inte så mycket;) eller att inredningen är från 70-talet eller nåt:-)

 

Första etappen var ett 5,5km lagtempo, vi hade inte med tempocyklar utan körde så bra vi kunde på våra linjecyklar och vi tror att vi var snabbaste laget som inte hade tempocyklar:-) Vilket vi var rätt nöjda med, det blev en 8e plats av 21 lag.

 

Det är helt underbart att vakna upp till strålande sol, värme och sommar, och öppna balkongdörren och titta ut över havet!! Andra etappen gick på eftermiddagen så vi hann med en cappuccino på strandpromenaden på förmiddagen. Det var en relativt platt etapp med 2 kortare backar. Det var två seriösa utbrytningar under loppet fast sen blev det till slut återsamlat till mål. Vi var bra med hela tiden och Emma fick till slut en femte plats!

 

Dag 3 bjöd på en bergsetapp som började platt med lite småkullar och sedan på slutet kom en 4 km backe och som avslutning 2x10km uppåt, vi skulle upp på Volterra bara för att åka ner i botten och upp igen på andra sidan med målgång på toppen. Jag gick iväg i en utbrytning efter ca 40 km, där satt jag och Sara tillsammans med 13 andra, som mest hade vi ca 3 minuter till klungan. Mina ben tog tyvärr slut i 4km backen som var efter ca 85 km. Första gången upp Volterra tappade jag klungan och hamnade med några andra tjejer, vi kom ifatt fler och fler och när vi endast hade 2km kvar till mål var vi ca 60 tjejer, då var mina ben helt färdiga så jag kom i mål bland de sista. Emma körde riktigt bra fast fick tyvärr mekaniskt problem 50 meter från mål och fick springa in i mål.

 

Fjärde etappen var kort, det kändes nästan lite onödigt att köra 100km till starten som gick kl 20.00 för att cykla 2,2km i regn och mörker och sedan köra 100km hem och komma till hotellet kl 23.30. Det var ju annars en ganska skön och behövlig vilodag:-). Tempot var ändå kul, jag har aldrig tidigare tävlat i mörker.

 

Dag 5 blev verkligen inte min dag.... Etappen började med att vi rullade en bit till kyrkogården där Michaela Fanini ligger begravd, den här tävlingen organiseras av hennes pappa och körs till minne av henne. Så efter en kortare minnesstund kom vi iväg. Vi skulle köra 4 varv som inkluderade en backe och sedan ett längre varv med en lite längre backe. Mitt i backen på varv 2 fick jag punktering, ett annat lags servicebil stannade och var snälla och gav mig ett hjul, bara det att det hjulet passade inte min cykel upptäckte jag efter ett tag när jag endast kunde köra på lättaste eller tyngsta växeln... Jag fick jaga ikapp vilket tog ett tag då jag inte kunde gå på karavanen, några andra tjejer hade tappat och då tillåter dom inte karavan-åkning. När vi kom ifatt gick det väldigt fort och jag fick slita en hel del. Fjärde gången uppför backen var tävlingen över för min del, jag tappade klungan och försökte länge att ansluta men ensam var det svårt, det blev 33 km helt ensam.....  Inte alls kul.... Emma blev 3a på etappen - mycket bra kört!!!

 

Sista dagen blev det fint väder igen och en snabb tävling då det var relativt platt. Vi började med ett varv på 8km 7 gånger, här var hela laget med och jobbade hela tiden och var väldigt aktiva. Sedan gick banan mot Florens där det var målgång mitt i stan. Det gick väldigt fort och länge var det endast ett långt led av cyklister. Jag tappade lite i backen nära målet och kom dit ca minuten efter klungan. Det var en teknisk avslutning på kullerstenar och det blev ingen framskjuten placering för laget. Emma fick till slut en femteplats totalt!

 

Det har varit en rolig och bra vecka i Italien, god mat, gott kaffe och sol (förutom 1 1/2 dag), tack tjejer för en jättetrevlig vecka!! Sista kvällen firade vi med italiensk pizza och italiensk glass i Florens, det finns ingenstans där dessa saker smakar som här!!

 

Tjejerna som laddade inför VM såg riktigt starka ut!! Lycka till Emma, Marie, Sara och Emilia!!!

 

 

Utsikten från hotellrummet!!

 

Utsikten åt andra hållet:-)

 

Vi kollar in lagtempobanan

 

Efter ett pass, Veronica, Emma, Marie och Madde

 

Det ska bli svenska naglar:-)

 

...snart klart!

 

Madde lyckas på PB-rand, och på fel ben dessutom - bra kämpad Madde:-)

 

Emma, Marie och jag värmer upp inför lagtempot.

 

Iväg på lagtempot. Go Sweden!!!

Foto: Thomas Grönqvist

 

Sara, Madde och Veronica väntar på tempostarten.

 

Precis innan start på tempot.

 

Focuserad vid starten kl 20.30 pip!

 

Tävlar i mörkret:-)

 

Efter tempot

 

Målskynket höll på att falla ner, var precis att hon hann under... kunde gått illa!

 

kolla stolen dom behöver för att hålla upp målet!!

 

Madde och jag före start av etapp 5

 

Emma och Veronica innan start av etapp 5

 

Svenska laget socialiserar;)

 

Våra ledare från Belgien, Dennis massören, Walter sportdirren och Juan mekanikern

 

Laget samlat innan sista starten, Emma, Veronica, Marie, Madde, jag och Sara

 

Lagpresentation innan sista etappen

 

Rullar iväg på etapp 6

 

6 dagars tävling är över och vi har just gått i mål i centrala Florens

 

Träning i Florens dagen efter tävlingen

 

En cappuccino i Florens

 

Det kanska är så här man ska göra, om man inte får mat så är det bara att ta för sig själv:-)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)