Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Argus 2010

2010-03-16

Ok, Argus är över för den här gången, det är med blandade känslor! Det är alltid kul att ha en så stor tävling framför sig, med alla förväntningar och spänningar, så mycket händer och alla är förväntansfulla. Samtidigt är det lite skönt när det hela är över också. Tyvärr är jag lite besviken med mitt resultat eftersom jag alltid vill prestera bra och jag vet vad jag gjorde fel under sista delen av tävlingen…

 

Jag hade haft bra träning de sista veckorna innan tävlingen och skrivit kontrakt med 2 nya sponsorer, så ett stor tack till Felt Sydafrika för en toppen bra cykel och till Continental Sydafrika för superbra däck! Och både för snabb service!! Jag hade ialla fall en vecka att vänja mig med det nya materialet. Veckan innan Argus är det alltid mycket, det är TV intervjuer, den gigantiska Argus mässan, sponsorträffar, alla som kommer till Kapstaden bara för den här tävlingen osv. Just nu är det lugnet efter stormen!!! Samtidigt skulle jag få in en möhippa och ett bröllop, så kanske hade jag lite mycket omkring mig…J

 

Bröllopet var dagen innan tävlingen, det var två av mina första kompisar i Sydafrika, Susie och Doug som gifte sig på stranden i Scarborough, det var ett vackert bröllop och väldigt kul, jag hade kunnat ge vad som helst för att kunna stanna och fira med dem! Så det var lite synd att det var kvällen innan årets största tävling i Sydafrika. Speciellt eftersom tävlingarna här startar så tidigt så klockan var ställd på 04.00!

 

När vi stod vid starten tidigt på morgonen fick vi lite flash backs från förra året när det var ”stormens år”, det började blåsa något helt otroligt och vi blev lite nervösa, i år blåste det dock ”bara” 45km/h mot de närmare 100 som var förra året. Det var mycket som upprepade sig från förra året dock. Igen startade vi med herrar 40+, igen hade vi första krashen efter 400meter när vi åker under en bro där det blir baksug i vinden. Igen var det en klunga till ungefär halvvägs där den bästa herren gick loss och till slut vann, igen var vår tid 3tim6min, fast tyvärr kan jag inte säga att igen vann jag….

 

Själva tävlingen var inte så väldigt spännande, det blir lite annorlunda när vi kör med herrarna, det var inte en enda attack bland tjejerna, herrarna är för starka för det. Det var heller inte lika hårt som förra året när vi endast var 4 tjejer som kunde hänga med, nu var vi 12…. Jag försökte dock hela tiden att hålla mig långt fram ifall att det skulle spricka av eller nåt skulle hända och i backarna var jag bra med där framme, det kändes bra under hela tävlingen, tills vi hade ca 3km kvar och vi gick igenom en rondell… jag satt aningen för långt bak och då drogs farten upp rejält, jag tog för mycket vind när jag försökte komma längre fram i klungan och när jag behövde starta en rejäl spurt så fanns inte mycket kvar att hämta i benen. Ett misstag som inte ska göras på en viktig tävling, fast man lär så länge man lever;) och det ska inte hända igen:-) Jag slutade på en 6e plats och Anriette vann sin efterlängtade 6e seger och är nu historisk som den enda person att ha vunnit Argus 6 gånger, tidigare var dom 3 personer med 5 segrar.

 

Nu har jag bara 3 veckor kvar här i värmen innan det bär av hem till Sverige, tiden går så fort…Det blir 3 veckor med mycket träning då jag inte har några fler tävlingar, det ska bli skönt att bara koncentrera mig på träningen och förberedelserna för Europa. Jag ser verkligen fram emot att komma hem och börja tävla med Alrikssons!

 

Nu ska jag ta vara på varje minut i värmen!

 

Jag och Berlize inför starten av Argus

 

Kör med svart armband för att hedra de cyklister som dog på vägarna förra veckan....

 

I klungan. Fabiana Luperini från Italien till vänster och Cherise Taylor till höger.

 

Var på TV en hel del, här på storbilds-TVn vid målgången

 

Marilette kom och var mitt support efter tävlingen:-)

 

Pizza på kvällen efter tävlingen! mums

 

Alla gäster på stranden i väntan på brudparet

 

Doug och Susie blir vigda på stranden

 

Anneke och jag

 

Det var Afrikanskt tema på bröllopet, här Helene och hennes pojkvän

 

Tjejerna tillsammans med bruden Susie:-)

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)