Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Mörksuggejakten i Rättvik

2011-07-10

För att få lite omväxling i tävlandet och en ny utmaning, har jag bestämt mig för att köra några MTB lopp den här säsongen och just nu har jag en träningsperiod inför världscupen i Vårgårda. Då passade jag på att köra Mörksuggejakten, ett otroligt fint och välorganiserat långlopp i Rättvik som jag ville köra för 7 år sedan när det var tänkt att jag skulle hålla på med MTB, fast då fick jag aldrig chansen.

 

Jag har fått ett bra stöd från Merida Sverige med att få fram en cykel som på startlinjen var 4 träningsrundor gammal. Den är hur skön som helst att köra och jag är väldigt nöjd med den!! En ny cykel var förutsättningen för att jag skulle kunna ställa upp i en MTB tävling. Med tillåtelse från Alriksson GoGreen kommer jag således att tävla i Merida tröja på MTB tävlingar i Sverige.

 

Jag var otroligt nervös när jag stod på startlinjen, allt kändes så nytt och annorlunda. Redan i mastern var jag på väg i backen då en tjej bredvid mig tvärställde cykeln i en kurva och nästan ramlade framför mig. Jag tappade värdefulla placeringar till ingången på den långa klättringen uppför Vidablick, på toppen var jag 4a i damklassen. Jag lyckades ta mig om Kajsa men Emmy och Angelica såg jag aldrig. Jag har mycket att slipa på, speciellt tekniken i skogen samt att köra riktigt fort på en MTB, det känns annorlunda än min vägcykelJ

 

Jag är väldigt nöjd med min tredjeplats på min första MTB tävling och jag hade otroligt skoj där ute i skogen, det blir nog några fler lopp innan säsongen är slut!

 

 Provkör min nya Merida

 

Min nya Merida Champion

 

Nervös inför starten av Mörksuggejakten i Rättvik

 

Så har starten gått

 

Nöjd 3a i premiären!

Antal kommentarer: 1

2011-07-11 08:05:55 - petter holmegård, E-postadressen är dold

Så kul!!!!

Och det är bara början. :)

Kram
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)