Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Två nya pallplaceringar

2009-02-16

 

I lördags startade vi med Herrar 40 och dom var ca 100-150 pers, i starten placerade dom alla tjejer längst bak och när startskottet gick satte herrarna av i ett ruggigt tempo. Det gällde att snabbt ta sig fram i klungan och bara efter ca 10km var vi en första grupp på ca 30 varav endast 5 tjejer hade lyckats hänga med. Det blåste enormt hårt så det var omöjligt för någon att komma loss så det blev en klungspurt. Jag blev 2a i spurten, passerad av min ärkerival Anriette precis innan linjen. Eftersom jag har en 1a och 2a plats och hon en 1a och 3e plats så behåller jag ledartröjan.

 

På fredag kvällen fick jag veta att tävlingen i Johannesburg på söndagen inte var med i serien längre, den hade tagits bort någon vecka tidigare men det hade jag missat, så jag funderade först på att inte åka men flyg, boende och anmälan var redan fixat och betalt så jag åkte ändå. Jag har kört den tävlingen 2ggr tidigare och blivit 7a och 11a, enbart för att jag inte gillar avslutningen, sista 500m är lätt utför och har 2st 90 graders kurvor, ganska farligt. Egentligen tycker jag inte alls om den här tävlingen. Fast igår gick det bra! Det var mycket attacker fast inget som höll undan, en gång var det en farlig grupp på 5 personer som gick i väg och fick en bra lucka, jag fick bita i hårt för att gå ikapp dom och stänga den luckan. Eftersom jag är ensam så fick jag kämpa ganska hårt för att vara säker att inget farligt gick iväg. När vi närmade oss målet hade jag bara en tanke i huvudet, först genom kurvorna. Jag tror jag var 3a i första och 2a i andra och endast en tjej passerade på upploppet så jag blev 3a. Jag är riktigt nöjd med den placeringen med tanke på att jag inte gillar avslutet. Vann gjorde Cherise Taylor för andra året på raken och 2a var Lynette Burger.

 

Nästa helg blir det 2 tävlingar igen, först en League tävling på lördag och sen en nationell serie tävling på söndag. Jag kör i ledartröja i båda tävlingarna fast i olika färger. På söndag är det i East London, där har jag aldrig varit så det ska bli kul att se ett nytt ställe.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)