Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Bockstensturen - ännu en lerinpackning

2015-09-06

Vi kopierade Bockstensturens procedur helt från förra året. Jag, mamma och pappa packade bilen på fredags morgonen och körde de 6-7 timmarna ner till Varberg och Åkulla, där körde jag mitt väckningspass på banans mest tekniska avsnitt och sedan vidare till vandrarhemmet i Varberg, vi fick t.o.m. samma rum som ifjol.

Det var lerigt i Åkullas bokskog redan på fredagen och det hade regnat massor under natten till tävlingsdagen. När starten gick kl 11 hade det precis blivit uppehåll men det varade inte länge. Även om det var lerigt, blött och kallt på Engelbrektsturen för några veckor sedan så tror jag att det här var värre! Det blev en tävling där vi fick öva på att hålla balansen och glida fram på cykeln när det varken fanns grepp på däcken eller bromsar som fungerade i den tjocka leran! Och inte såg man något heller… Det blev långa nästan 4,5 timmar i skogen!

Jag hade bra ben och tävlingen flöt på fint, jag tyckte det var kul att köra i leran då det gav bra övning på halk-körning, jag kan lugnt säga att jag inte hade tyckt om det här för två år sedan… Jag kunde köra i mål som första tjej för 4e året på raken!

Det tog lång tid att bli ren och få bort den värsta geggan på kläderna. Idag har jag spenderat hela förmiddagen med att försöka få ren cykeln så gott det går och bromsbeläggen var bara att byta! 

 

Foto: Oscar Ekstam. Regnig start!

Foto: Oscar Ekstam. Det regnade en del utmed banan...

Lite lerig efter mål:-)

 

Stackars cykel!

Prispallen med Ivanda och Angelica

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)