Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Skön avslutning på säsongen

2012-09-02

Bockstensturen i Varberg var min sista tävling för den här säsongen i Sverige (tävlar redan om 3 veckor igen i Sydafrika). Det var även den sista deltävlingen i Långloppscupen. Jag hade bestämt mig i början av sommaren att inte satsa på cupen och hade därför heller inte kört alla tävlingar. Under sommaren ändrades min inställning i takt med att resultaten blev bättre och bättre…

 

Jag har bra minnen från Bockstensturen. Jag körde den 2004 då det också var Nordiskt mästerskap i långlopp. Jag hamnade helt oväntat på en tredje plats och det var nog första gången jag var på en prispall i Sverige så ingen visste vem jag var. Sen dess har jag inte kört den så jag mindes inte så mycket av banan.

 

Det är 95km som börjar på asfalt och sen är det en blandning mellan grusvägar och stig, den är ganska lättåkt fast ändå kuperad och krävande. Sista biten är alltid i motvind som gör det jobbigt även om det är platt in mot mål!

 

Jag hade bestämt mig för att gå ut hårt och hänga med herrarna så länge som möjligt då de första 8km är på asfalt och blir som en landsvägstävling. Jag fick plocka fram klungkörningen igen och jag lyckades skaffa mig en bra position. Jag hängde med de första herrarna i ca 11km tills vi kom till ett smalt parti där klungan sträcktes ut. Jag körde på hårt och hade en lucka på 1,5 minut vid första tidskontrollen, det visste jag inte då utan bara att jag var i ledning. Det växte under loppets gång och även om folk runt omkring ropade att det var lugnt så var jag nervös att någon skulle komma ifatt.

 

Jag satt med i en bra klunga ett tag men med 25km kvar orkade jag inte hålla i längre utan tappade och fick köra sista biten ensam i vinden. Det var väldigt jobbigt och mentalt krävande! Med ca 10-15km kvar fick jag problem med cykeln, det var så lerigt under banan och när geggan torkade fast i växlarna så var dom inte mycket att ha, jag kunde bara köra på tyngsta växeln. Inte förrän jag passerade mållinjen som första tjej vågade jag hoppas på segern.

 

Jag hade till slut kört 5 deltävlingar i långloppscupen och det blev tajt i totalen. Jag blev 4a, endast 1 poäng efter de två tjejer (Ann och Angelica) som delade andra platsen. Så en ynka placering i något av loppen hade gett mig andra platsen, så är det med idrott, små marginaler:-) Nästa år kommer jag tillbaka för att slåss om topp-placeringarna.

 

Nu är det dags att åka till Sydafrika för vintern, på onsdag bär det av. Just nu är kronan så stark så det blir billigare än någonsin för svenskar att åka dit. Så passa på i vinter och boka in en cykelsemester eller ett träningsläger i Sydafrika! www.irideafrica.com

 

Pallen: Sandra 3a, jag 1a och Angelica 2a

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)