Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Skönaste segern hittills!

2009-03-09

Det blev seger i The Cape Argus Cycle Tour igår!! Det här är nog det största jag vunnit. Också speciellt för mig eftersom det var den första landsvägstävling jag körde 2004 när jag började cykla och sedan dess har velat vinna just den här tävlingen. Det är världens största cykeltävling sett till antalet cyklister och årets största händelse i Kapstaden och för de Sydafrikanska cyklisterna. Den kan jämföras lite med Vasaloppet hemma, tävlingen direktsänds på nationell TV och alla vet vem som vann Argus men ingen vet vem som vann Sydafrikanska mästerskapet, alla vet vem som vann Vasaloppet men hur många kan säga vem som vann SM på skidor… Folk som inte ens är intresserade av cykling såg tävlingen och efteråt fick jag sms och telefonsamtal från hela landet, det var riktigt kul och kändes väldigt stort.

 

Och jag fick kämpa hårt för segern! Vi var ca 60 tjejer som startade tillsammans med ca 250 herrar 40-49 år så en väldigt stor klunga. Förutom de Sydafrikanska lagen var det även ett engelskt lag med och en tjej från Italien. I starten blåste det så mycket att vi knappt kunde stå stilla, ingen ville nog egentligen köra och vi hoppades att de skulle ställa in det hela, fast vem vill ställa in en sån här tävling? Efter 400 meter kom första kastbyn som tog ner ca 50 cyklister och skapade kaos i klungan direkt. Vinden gjorde tävlingen väldigt hård, ibland var det riktigt farligt och på ett ställe berättade eliten att de kört 8km/h nedför, så stark motvind var det! Efter ca halva loppet sprack klungan och vi var 6 tjejer som kom med i första klungan och då körde herrarna på riktigt hårt, ett tag hängde jag på snöret och trodde knappt jag skulle klara att hänga med. Som tur var kändes de långa backarna på slutet ganska bra och efter dem var vi bara 4 tjejer kvar med ca 30 herrar. Det är alltid svårt att spurta tillsammans med en annan klass eftersom man då inte tävlar mot dem och har lite svårt att hålla koll på sina konkurrenter. Jag ville inte bli instängd så låg längst fram när spurten startade och de sista 500m såg jag inte de andra tjejerna, men så precis innan linjen blev jag tvungen att bromsa för två herrar kom framför mig på varsin sida och stängde in mig och precis när jag åkte över linjen såg jag Anriette på min högra sida och hon sträckte upp armen i luften som att hon vunnit, jag blev väldigt förvirrad och besviken för jag visste att jag var starkast i spurten och vunnit om det inte varit för herrarna. Hon var helt säker på att hon tagit mig på linjen och jag var inte helt säker. Det tog en hel timme, ända fram till prisutdelningen innan de officiellt talade om att målkameran sa att jag vunnit!! Det var en himla skön seger!!

 

Två blev Anriette Schoeman från Nashua och trea Merissa Van de Merve från MTN.

 

Det blåste så mycket att tävlingen till slut bröts, det var helt enkelt för farligt att cykla och efter massor med otäcka krascher tog de till slut beslutet att stoppa de sista motionärerna. Tråkigt, men vädret kan ingen rå på.

 

Det blev mycket uppståndelse efteråt i min sponsor Alpha Pharm’s tält, de var nästan gladare än jag! Det var många av dem som var på plats för att se tävlingen. Eftersom det här är det största man kan vinna i Sydafrika och det alla pratar om så kändes det otroligt bra att kunna vinna inför dem och inför mina föräldrar som var på plats och såg tävlingen! Dom var väldigt stolta föräldrar igår:-)

 

Cape Argus har ett utbyte med ett lopp i Italien, Nova Colli, som går i slutet av maj. Så jag vann en 10 dagars resa till Italien för att delta i det här loppet, det ska bli kul att åka dit!

 

Nu har jag ändrat min hembiljett, egentligen skulle jag åka hem i morgon fast nu stannar jag en månad till och åker hem 9 april.

http://www.supersport.co.za/cycling/article.aspx?headline=Swede%20takes%20narrow%20Cycle%20Tour%20victory&id=291265

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)