Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Silver på Långlopps SM

2012-08-19

I fredags satte jag mig i bilen för att köra de 585km ner till Hässleholm, det var dags för Långlopps SM på MTB. Det var en ganska teknisk och hård bana och jag ville få lite erfarenhet av en tävling på en sådan bana, jag hade inga förväntningar alls eftersom jag misstänkte att de andra tjejerna var lite mer tekniskt kunniga än mig.

 

Det blev en varm dag idag med 28 grader och det gällde att disponera krafterna rätt och dricka mycket under de närmare 4 timmarna som det skulle ta att köra 75km!! Vi körde en startloop på5 kmoch sedan 2 varv på en 35km bana. Ut från startloopen och in på första stigen var jag 3a efter Alexandra och Emmy, efter en liten stund körde Kajsa om mig och lite senare kom Åsa ikapp mig. Jag låg på 5e plats och började sedan jobba mig uppåt.

 

Jag tyckte att det gick ganska bra på de tekniska partierna och jag hade verkligen kul, det är en härlig känsla när man får till ett bra flyt och det går fort i skogen! Jag åkte ett tag tillsammans med Åsa och på en grusväg kunde jag lämna henne bakom mig. En stund senare kom jag ikapp Emmy och vi hade sällskap väldigt länge. Först kraschade jag och sen kraschade hon, båda var ok fast efter det kunde jag köra ifrån henne och strax därefter var jag ikapp och förbi Kajsa. Nu började jag hoppas att silvermedaljen var min. Men en tävling är inte över förrän man passerar mållinjen…

 

Jag var otroligt trött och nära att få kramp de sista 10km, jag försökte ändå köra på och jag hade en stor lucka bakåt så kanske att jag slappnade av lite för mycket för i sista backen ca 1km före mål hör jag någon komma bakom mig och när jag vänder mig om ser jag Emmy! Hon passerade mig högst upp i backen och satte en hög fart utför, jag hängde på och tog hennes hjul ute på grusvägen. Precis när vi gått igenom sista kurvan ca 200m från mål drog jag igång spurten och kom om henne och kunde säkra silvermedaljen till slut!

 

Det var skönt att få ett så bra kvitto även på en sån bana som är Cykelvasans motsats!:-) Jag har aldrig haft så hög medelpuls under så lång tid så det var verkligen en hård tävling, och med den värmen blev det svårt att kissa för doping testet, min bil var den enda som var kvar på parkeringen när jag äntligen var klar….

 

på väg om i spurten

 

Helt slut efteråt!

Blir kallad till dopingprov, skulle bli svårare än väntat att kissa...

Glada pristagare: 1a Alexandra, 2a jag och 3a Emmy

Antal kommentarer: 1

2012-08-21 00:19:49 - Peter

Snygg lerinpackning du har på dopingprovs bilden.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)