Jennie Stenerhag

Senaste nytt

2:a i Svanesunds 3-dagars.

2008-09-01

I helgen har vi varit på fina Orust och kört Svanesunds 3-dagars, det har varit strålande sol och härligt väder. Ett bra sätt att avsluta tävlandet i Sverige för den här säsongen. Det var sista tävlingen som vi körde tillsammans med Alriksson i år.

 

Det började på fredag kväll med ett 1.1 km långt bergstempo, det känns nästan som det jobbigaste man kan göra, jag gick nästan för fullt hela vägen och på mållinjen trodde jag nästan att jag skulle ramla ihop, benen var så slut. Jag blev 2:a, 3 sekunder efter Emilia och 3 sekunder före Madde Olsson.

 

På lördag morgon körde vi ett kort GP, 20 minuter + 2 varv. Det blev ordentlig körning från start, första 3 varven gick riktigt fort, ändå satt ganska många med i klungan. Efter det saktades det ner en aning och det blev lite attacker. En bit innan mål attackerade Catrine med Emilia, Madde och mig på hjul, tyvärr kom Avalo i sista kurvan och jag blev lite trängd mot en trottoarkant och det blev en lite lucka, jag tog igen den och var jämsides över mållinjen med Avalo. Emila vann före Madde och efter målfoto blev Avalo 3:a och jag 4:a. Så tyvärr blev det inga bonussekunder. Jag halkade ner till en 3:e plats sammanlagt.

 

På kvällen var det dags för tempot, 16 km och det såg jag fram emot. Jag startade 30 sekunder bakom Avalo och jag hade bestämt mig för att försöka gå om henne. Jag kom om strax efter vändningen och jag blev lite rädd att jag hade bränt mina krafter i början. Det höll hela vägen och jag vann loppet, 20 sekunder före Emilia och jag tog över den sammanlagda ledningen.

 

Tävlingen skulle avgöras i linjeloppet på 72 km som vi körde i söndags. Det var ett 18 km långt varv som innehöll en 1 km lång backe och vi skulle köra 4 varv. De första två varven gick väldigt sakta utan egentliga attacker. Efter det började vi attackera, vi fyra som var kvar i tävlingen från Alriksson körde riktigt bra, stort tack tjejer!! Sista gången uppför backen gick jag, Catrine, Emilia och Madde loss tillsammans med 2 juniortjejer. In i mål blev det lite som väntat, Emilia tog spurten och Catrine och jag kom in på andra respektive tredje plats. Jag tappade ledningen och slutade tvåa i tävlingen före Madde Olsson och Catrine som klättrade om Avalo till en fjärde plats.

 

I dag åker jag iväg till Holland för att köra Holland ladies tour med Redsun ladies team, samma lag som jag körde Krasna Lipa med i Tjeckien tidigare i år. Det ska bli kul att komma iväg och köra i lite större klungor igen, jag hoppas att formen är tillbaka så att det kan gå lite bättre än det gjorde i mitten av säsongen.

 

Prisutdelningen efter Tempot

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)