Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tillbaka på tävlingsbanan

2011-10-30

Det har varit en lång resa med det här nyckelbenet och det har äntligen kommit till ett slut. Jag är nästan återställd och kunde idag köra min första tävling sen jag kraschade för 13 veckor sedan. Jag trodde verkligen inte att det skulle ta så här lång tid…

 

Det kändes verkligen bra att komma hem till Sydafrika för 1,5 månad sedan, och lite häftigt att gå i kön för Sydafrikaner istället för utlänningar i passkontrollen:-) Efter någon vecka träffade jag min sjukgymnast som jag går till här nere, jag litar verkligen på honom eftersom han har hjälpt mig med mycket genom åren. Han skickade mig på röntgen igen, nu 8 veckor efter olyckan, det visade sig att benpiporna inte hade börjat växa ihop, det var fortfarande ett mellanrum!! Han rekommenderade mig att träffa en specialist för att rådgöra angående operation. Jag trodde inte det var sant, att jag skulle börja fundera på operation IGEN! Det här nyckelbenet började verkligen göra mig irriterad. Jag tog dock beslutet att inte prata med fler läkare utan lät det vara några veckor till utan att anstränga det allt för mycket.

 

I onsdags träffade jag honom igen och jag har full rörlighet och så gott som full styrka och han gav mig godkännandet att börja tävla och även köra MTB, jag känner mig nästan helt återställd!

 

Så igår körde jag min första tävling, det var en lokal league tävling, sista deltävlingen i serien. Vi startade tillsammans med herrar 40 och 50. Jag kände mig lite osäker i klungan i början men efter några kilometer släppte det. Det var lite attacker i början och jag var iväg i en 3 manna grupp en stund men det blev inhämtat. Efter ca 20km kom det några attacker och en större grupp på ca 12 herrar kom iväg, jag kände att det nog kunde hålla så jag attackerade och körde ikapp dem. De körde på riktigt hårt och det sved i benen, jag var rädd att jag bränt för mycket för tidigt. Jag lyckades hänga med dem hela vägen till mål och jag vinna damtävlingen med ca 5 minuter:-)

 

Det kändes inte viktigt att vinna utan att känna att det var kul att tävla och att benen kändes så bra! Nu är jag riktigt sugen att börja tävla igen, tur att jag är här och sommaren precis börjat!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)