Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Dischem Ride for Sight i Johannesburg

2008-02-18

 

Igår körde jag tävlingen i Johannesburg. Mitt syfte med att åka dit var att få en hård tävling och det fick jag! Det var 4 Sydafrikanska proffslag på plats. Damcykling i Sydafrika har verkligen tagit ett stort kliv framåt. 2 av tjejerna kör vanligtvis i proffslag i Europa och det finns nu 4 stora lag här i landet och alla tjejerna gör detta på heltid. Detta fanns inte för några år sedan. Tävlingen gick på hög höjd och det är annorlunda att tävla där uppe när man bor på havsnivå, lagen i Sydafrika är alla baserade där uppe så de är mer vana med höjden.

 

De första 50 km gick relativt sakta utan attacker, tävlingen började i stort sett när vi kom till backarna, från och med det så var det konstant attacker hela vägen till mål, tävlingen var 116 km. I de senaste tävlingarna har det blivit utbrytningar som hållit till mål, jag ville vara med om detta skulle hända igen, så jag gick med på alla attacker i backarna, det tog hårt på krafterna. Känslan av mjölksyra på hög höjd är också annorlunda och pulsen går inte upp lika högt, det här fick jag verkligen erfara. Tyvärr var det aldrig någon utbrytning som höll den här gången och det blev klungspurt.

 

Sista kilometern gick utför och inom de sista 500 meterna skulle vi igenom 2 st 90 graders kurvor, en ganska farlig avslutning. Mina färska olyckor och operationer gjorde nog att jag omedvetet höll igen lite, jag ville inte ta några risker. Så jag kom i mål i klungan, placeringen har jag inte sett ännu.

 

Vann tävlingen gjorde Cherise Taylor som tog silver på junior VM 2007, en stark tjej och absolut en kommande stjärna.

 

Idag, som de flesta måndagar, är det vilodag och återhämtning. Nu på morgonen har jag varit på massage och isbad, jag sitter i en bubbelpool som är 9 grader sen växlar jag till en bubbelpool som är 36 grader och går några gånger mellan dessa. Det är plågsamt kallt i den kalla:-)!!

 

Snart blir det lunch med en kompis och ikväll är det ”familjemiddag” hos min Sydafrikanska familj. Hon som jag hyrde från för 2 år sedan har blivit som en extra mamma för mig här nere och på måndagar äter familjen middag tillsammans och jag räknas numera dit.

 

Jag gillar måndagar!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)