Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Euregio tour i Holland

2006-09-10

I går kom jag hem från en etapptävling i Holland med landslaget. Det blev troligtvis årets sista tävling och det kändes bra att få avsluta säsongen med riktigt hårda dagar. Jag var inte riktigt nöjd med min insats fast vi har haft en bra resa och det är alltid kul att vara iväg med de andra tjejerna i laget. Den här gången var det jag, Marie Lindberg, Catrine Josefsson och Sara Mustonen som åkte. Jag träffade även Tina från USA som körde i mitt lag på Nya Zeeland, det var kul att träffa henne igen.

Vi började med ett tempo på tisdag kvällen, vi hade inte med oss full tempoutrustning och det var ett platt lopp där sådant kan göra en viss skillnad. Jag fick inte riktigt rätt tryck i benen och hamnade på delad 41:a plats tillsammans med Catrine, vi körde på exakt samma sekund:-)

 

Andra dagen blev det en 94km lång linjeetapp, tyvärr visste inte vi att det kunde vara så backigt i Holland så ingen av oss var riktigt förberedd på den långa stigningen som kom redan efter 4km åkning. Jag tappade klungan även om det kändes ganska bra i benen, när backen var slut började jag jaga, fast det var inte någon mer som var speciellt intresserad av det i gruppen. Vi kom ifatt Catrine och när vi såg att Marie också hade tappat klungan jobbade vi för att komma ifatt henne och försöka hjälpa henne tillbaka till klungan, tyvärr hade avståndet redan blivit för stort då så det var en omöjlig uppgift. Det var bara att sitta med och genomföra tävlingen. Några tjejer började spurta vid målet även om det inte är vanligt när man tappat så mycket, jag hängde på och vann spurten.

 

Inför tredje etappen visste vi mer hur banan skulle se ut och då gick det bättre för oss. Det var 4 ordentliga stigningar där den första var lång, 7 km, och den tredje var brant, 15% lutning. Strax innan den branta backen åkte vi nedför en serpentinväg i regnet, Miriam Melchers ramlade så olyckligt att hon bröt käken på 3 ställen, bäckenet på 2 ställen, lårbenet på 3 ställen och även höften! Jag tog det väldigt försiktigt utför och var därför tyvärr ganska långt efter när backen började. Jag, Sara och Marie var tillsammans i början och sen klättrade jag och Marie tillsammans upp medan Sara tappade. Vi jagade tillbaka till klungan och kom även i den in i mål. Jag var upplagd för en spurt och låg på Catrines hjul i sista kurvan 500m före mål, då gick hon omkull och klunga försvann. Hela klungan fick dock samma tid och det blev min bästa placering under veckan genom en 15:e plats.

 

Fjärde och sista etappen började med en stigning på en gångbana direkt efter start, gruppen blev utdragen direkt och det blev en riktigt tung inledning. När klungan var samlad och vi var på plan mark började attackerna. Jag gick loss med en Bizkaia tjej och några till anslöt, en stund var vi en grupp på ca 8 som jobbade men blev snart inhämtade. Lite senare attackerade jag och fick en lucka på ca 200m, fast det varade inte så länge. Fjärde gången som vi gick ut på det 26km långa varvet tappade jag klungan ovanför backarna och kom sedan inte ikapp, min ork var helt slut och jag kände mig svimfärdig, jag vet inte alls vad det berodde på kanske var det kroppen som sa:  -nu räcker det för den här säsongen:-)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)