Jennie Stenerhag

Senaste nytt

2 vinster i de sista league tävlingarna

2010-03-01

Den här helgen valde jag att stanna hemma och köra lokala tävlingar som träning istället för att flyga iväg till de större tävlingarna. Eftersom jag har missat 2 tävlingar i den lokala serien så hade jag inte längre något med det sammanlagda att göra, fast det var fortfarande en sammanlagd bergstävling där jag endast låg 1 poäng efter så den hade fortfarande chans att vinna.

 

På lördagen var det tävling i Wellington. Vi tjejer startade ensamma och det var en väldigt stark vind så på ett ställe med hård kantvind satte jag press på tjejerna och klungan splittrades, vi var 7 tjejer kvar fram till den enda långa backen för dagen. Jag tryckte på allt jag hade uppför för jag ville gå loss själv och det lyckades jag med. Jag var lite osäker på om jag skulle kunna hålla undan de 50 km som var kvar till mål så det var bara att köra tempo och försöka. Jag kom i mål 5 minuter före de andra tjejerna och hade även tagit tillbaka ledningen i bergstävlingen.

 

I går, söndag, var det tävling i Kapstaden och runt halvön, delar av Argus banan. Eftersom det var en backig tävling så startade dom oss tjejer tillsammans med herrar 50. Anledningen till att dom gör det är att dom tror att det blir mer splittrat och att tjejerna har större chans att inte bli ensamma längs banan om det även finns lite herrar att köra med, vi är inte så många i klungan. Det var en otroligt stark vind idag, kändes ibland som att vi inte kom framåt alls! Så det blev en tuff tävling. På sista långa backen gick jag och Kelly ifrån de tjejer och herrar som var kvar i första klungan och vi jobbade tillsammans till målet och där kunde jag ta Kelly i spurten och vinna den sista League tävlingen.

 

Det var två bra träningstävlingar inför Argus som är om 2 veckor. Nästa helg är det tävlingsfritt, då ska jag bara titta när andra tävlar, MTB Argus går här på söndag.

 

I veckan har jag var ute och åkt motorcykel, ända sen jag hade en MC 2001 har jag velat ha en Yamaha R1, bara för att jag tycker att den är snygg, inte för att jag någonsin har åkt på en sån tidigare:-) Så i veckan träffade jag en kompis till en kompis som sa att han har en sån så jag fick följa med på en tur och oj, vad det är kul!! När det gick 150km/h runt kurvor uppför en backe så var jag nästan lite nervös men killen har tävlat på bana så han vet vad han gör!!

 

Vi har också haft det väldigt varmt här, i går var det +40gr kl 17.00!!! Det är nästan lite för varmt, man orkar inte göra något och det blir svårt att sova. Tur att tävlingarna alltid startar kl 6.30 innan det blivit varmt!

 

Idag ska jag iväg till Kapstaden på en TV inspelning inför Argus, den ska göras på toppen av Table Mountain, var ett tag sen jag var där så det ska bli kul.

 

Målgång på Wilde fruit league tävlingen i Wellington

 

Prispallen efter City Bay league tävlingen: Nix, Kelly, jag, Cathy och Tamlyn

 

Wynand med sin R1a

 

Jag trivdes på R1:an!!

 

TV inspelning för SABC inför Argus och för de nya kläderna Sub 3 som alla som kört Argus under 3 timmar kan köpa. Johnny, Penny, jag och Linus.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)