Jennie Stenerhag

Senaste nytt

XCM Clarens, UCI World Series deltävling

2015-04-19

4 veckor går fort! Efter Epic kändes det som ett långt uppehåll med 4 veckor till nästa tävling, men tiden gick fort och igår var det dags att tävla igen. Jag måste säga att jag inte var speciellt sugen då det är en lång resa för mig att ta mig till Clarens som ligger 3,5 timmars bilresa från Johannesburg och ligger på ca 1800 meters höjd och som jag tidigare nämnt så gillar inte min kropp den höga höjden. Dessutom hade jag en otäck krasch på den här tävlingen för ett år sedan, så inga bra minnen! Så här i efterhand är jag glad att jag åkte dit!!

 

Det var 4 grader varmt (kallt) när vi startade och prognosen sa regn under dagen. Det var ett starkt startfält i damklassen så det skulle bli en hård tävling. Vi var en ganska stor klunga som hängde ihop de första 20 kilometrarna och det blev armbågning när vi skulle in på stigar. Tyvärr var inte mina armbågar tillräckligt vassa när vi körde in på den stigen som skulle visa sig vara den avgörande för dagen. Vi kom in i ordningen Ariane, Cherise, Candice, Vera och jag (och några fler efter), den här stigen började gå uppför och Ariane öppnade en lucka till Cherise, Candice började tappa och det blev en lucka där också, jag kände att jag hade krafter att köra fortare men det fanns ingen plats att passera. Till slut när vi kom upp till toppen kunde jag och Vera komma förbi Candice och snart även Cherise, tyvärr var Ariane redan ca 30-60 sekunder före och det avståndet höll vi länge! Jag fick Vera och Cherise med mig och när vi kom ut på en grusväg som var ca 20 km lång fick jag Vera att hjälpa till lite med draghjälpen, men Cherise vägrade att dra en meter eftersom hon kör i samma lag som Ariane… Så det var inte mycket mer att göra än att försöka samarbeta med Vera.

 

Vid den tekniska zonen efter 51km var vi 1min20sek efter Ariane och där någonstans tappade vi Vera. Cherise och jag körde tillsammans uppför den långa branta backen till bergspriset, tyvärr hade hon lite mer krafter sparade än mig mot toppen och lyckades gå ifrån. De sista 10 km till mål var bara stig och där är Cherise väldigt bra och jag kom aldrig i fatt. Det blev en 3e plats vilket jag är mestadels nöjd med, även om jag förstås gärna hade velat komma 2a, det jag är mest nöjd med är dock att jag hade en bra känsla på höghöjd vilket jag aldrig tidigare har upplevt! Så mitt höghöjdsläger i Dullstroom för några månader sedan var nog till nytta:-) Jag fick också ett kvitto på att jag har återhämtat mig bra efter Epic, så jag är glad att jag åkte till tävlingen och fick se att formen är där den ska!

 

Min bro som jag föll av förra året var borttagen från banan i år, vi körde en omväg för att undvika den, det tackar jag organisationen för;)

 

Tyvärr blev Robyn tvungen att bryta tävlingen då hennes axel gjorde för ont efter att hon fick en fraktur i den näst sista dagen av Epic.

 

Just nu befinner jag mig i Johannesburg, vi har sponsor-träffar på tisdag, och idag har jag och Robyn varit ute och kört mountainbike i Johannesburg, något jag inte trodde var möjligt, jag visste inte att det fanns så mycket grusvägar och stigar här;)

Intervju innan start

Målgång

Prispallen: Yolandi 5a, jag 3a, Ariane 1a, Cherise 2a och Vera 4a

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)