Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Pallplatser i Burseryd

2009-08-17

Efter Vårgårda var jag hemma i 11 dagar, kändes lyxigt att vara hemma så länge:-) Kul att hinna träffa kompisar, mina brorsbarn och lite andra släktingar. Jag hade besök av min kusin Anna från Stockholm i 2 veckor, hon var här i Falun för att ta en intensivkurs till körkortet. Vi är nästan lika gamla och har inte setts på 9 år så det var kul att lära känna varandra lite bättre!

 

I fredags var det dags att åka iväg igen, jag körde ner till Sexdrega och sov över hos Martin. Det var tävlingar i Burseryd som bara ligger 5 mil från Sexdrega. Lördagens GP var ganska hårt då banan innehöll en backe där det sattes fart nästan varje varv. Vi var 4-5 tjejer som alltid var loss på toppen och någon gång hade vi en ganska bra lucka fast ingen ville dra mer än någon annan så klungan kom hela tiden ikapp. I sista kurvan drog Monica Holler och Sara Mustonen igång spurten, jag reagerade för sakta och kom efter, sen var jag i ingenmansland på 3e plats, ca 10 meter bakom de två och ca 30 meter före klungan. Klubbkompisen Emma Karlsson körde bra och blev 2a i juniorklassen.

 

På kvällen blev det födelsedagskalas för Johanna som också bor hos Martin, så det blev till att ladda med citronkaka och glass inför söndagen:-) Tack för fikat Johanna, den citronkakan var inte att leka med!

 

Regnet kom när vi körde på lördagen och fortsatte tills söndagen. Linjeloppet startade redan kl 8 i ösregn. Vi körde 70km och ingen klagade nog på den korta distansen eftersom det regnade. Jag måste säga att det blev en ganska tråkig tävling, vi var några som attackerade men blev hela tiden ikappkörda. Klungan gick otroligt sakta sista varvet (ett varv 19km) då det inte var några som ville hjälpa till. Det blev klungspurt med så gott som hela startfältet. Jag hade full koll på Monica fast när hon drog igång spurten med ca 2-300 meter till mål fick hon någon meter på mig men jag kunde gå ikapp och upp bredvid och det var precis på håret. Målfotot fick kollas och Monica vann med någon centimeter, det var verkligen nära!

 

Så två pallplatser får vara godkänt för den här helgen. Efter tävlingen var det bara att sätta sig i bilen och köra de 6 timmarna hem. På torsdag åker jag iväg igen, den här gången blir det Tyskland och Albstadt frauen etappenrennen. Jag kör igen med det danska laget Team high end sport.

 

Prispallen efter lördagens GP i Burseryd. Sara, Monica och Jag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)