Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Rehabilitering

2011-09-11

Nu har det gått 6 veckor sedan jag bröt nyckelbenet. Det har gått lite upp och ner med läkningen under tiden. Den första veckan efter olyckan var olidlig, jag har brutit några saker i mitt liv och det här var nog det värsta, smärtan går knappt att beskriva eftersom man hela tiden råkar röra axeln vad man än gör, eftersom det inte går att gipsa det området, samtidigt så är det bra för läkningen att det rör lite på sig, då stimuleras benväxten bättre.

 

När det gått cirka en vecka var jag på röntgen och fick se att benpiporna låg med 13millimeters mellanrum, om man tänker sig att de låg omlott eller den ena ovanför den andra. Läkaren sa då att det skulle läka ihop, jag trodde att benen skulle hitta varandra.

 

Sedan gick det ganska bra ett tag, jag började få upp väldigt bra rörlighet och jag utmanade axeln hela tiden genom att göra mer och mer saker och lyfta saker. Bra eller dåligt kan man ju orda om:-)

 

Jag träffade min sjukgymnast som skickade mig på röntgen igen för att se hur mycket det läkt ihop, så vi skulle veta hur mycket vi kunde belasta. Röntgen visade inte att det läkt något alls och folk omkring mig började prata om operation… Jag levde mellan hopp och förtvivlan ett tag, tills jag fick prata med riktigt duktiga läkare som sa att det inte var någon mening att operera nu, det kommer att bildas ben emellan benpiporna, de kommer alltså inte hitta tillbaka till varandra. (jag börjar lära mig mycket om nyckelben och axlar nu:-) ). Fast de var överens om att det skulle nog opererats från början, då hade det läkt snabbare. Så nu vet jag till nästa gång;)

 

Jag har full rörlighet i axeln nu och har nästan inga besvär från den i vardagen, jag kan inte lyfta tunga saker än och har lite värk ibland, fast jag kan i alla fall vara ute och cykla och t.o.m. köra intervaller ute, vilket känns väldigt skönt! Det är så härligt att vara ute och cykla igen när man inte kunnat göra det på så länge! Det har varit mycket intervallpass på testcykeln och jag började träna redan 4 dagar efter olyckan, så formen är det nog inget större fel på. Tyvärr blev det inga fler tävlingar den här säsongen. Eftersom jag inte blev uttagen till VM så känner jag att jag hellre låter nyckelbenet läka ordentligt och tar det säkra före det osäkra.

 

På tisdag åker jag hem igen, eller hur var det nu… vart är hem? Jag åker tillbaka till Sydafrika, för 9e vintern, till min lägenhet, pojkvän och jobb :-) Det ska bli otroligt kul att komma dit igen även om jag inte ser fram emot kylan som fortfarande finns där i september.

 

Träning vid stugan i Härjedalen

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)