Jennie Stenerhag

Senaste nytt

December och snart jul....

2010-12-01

Förra helgen var jag upp till Johannesbug för att köra 94.7, världens näst största tävling – sett till antalet startande – efter The Cape Argus i Kapstaden i Mars. Jag kände mig redo fast så här i efterhand var jag nog inte det efter mitt uppehåll, speciellt inte för att tävla på så hög höjd som Johannesburg är. För första gången någonsin i en tävling i Sydafrika tappade jag klungan tidigt i tävlingen, så det var verkligen inte min dag….

 

Däremot hade jag en riktigt bra dag den här helgen som var istället, kanske höghöjden gjorde mig gott:-) I lördags körde jag en av mina favorittävlingar, Double Century i Swellendam. Det är en 200km lång lagtävling. Man startar med max 12 cyklister och måste gå i mål med minst 6. Jag körde i ett mixat lag och då måste 3 tjejer och 3 killar gå i mål tillsammans. Vi gick ut hårt och målet var att vinna mixade klassen och köra under 6 timmar, vilket inget mixat lag har gjort tidigare. Jag kände mig stark hela tiden och var med och hjälpte till mycket även om vi sagt att tjejerna skulle spara sig till slutet. Vi kom i mål på nya rekordtiden 5.54 och vann vår klass!

 

Till helgen kör jag årets sista tävling, Die Burger. ( www.cyclenation.co.za ) Jag har vunnit den här tävlingen de senaste 3 åren så självklart ska jag göra vad jag kan för att fortsätta den trenden. Precis som förra året får jag stöd från min svenska hejjarklack Per (som var här för den tävlingen förra året), Åsa och Joakim som alla är här på semester. Det är alltid kul med besök!! Idag har vi varit till Franshoek och kört upp på berget, det har blivit min favoritrunda den här säsongen, inte mycket slår utsikten där uppifrån!

 

Det blir bara varmare och varmare här nere och då är det svårt att tänka sig att det snart är jul….

 

Målgång av Double Century

 

Per, Joakim, Åsa och jag på toppen av Franshoek pass

Antal kommentarer: 1

2010-12-06 14:16:33 - Samira, E-postadressen är dold, www.sydafrikablogg.blogspot.com

Superstort GRATTIS till fjärde segern i rad, Jennie!! Du är fantastisk! Jag har just publicerat ett grattis-inlägg på vår blogg www.sydafrikablogg.blogspot.com

Vi hörs och ses, vännen!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)