Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Två bra mountainbike tävlingar!

2012-04-16

Jag börjar verkligen gilla mountainbiking mer och mer, och eftersom landsvägssäsongen är över här I Sydafrika så passer det bra om man vill fortsätta tävla!

 

Den här helgen var det 2 MTB tävlingar här i närheten. På lördagen var det Breerivier MTB Challange, den långa banan var 55km och hade 1340 metersklättring. Det var några riktigt branta klättringar och steniga utförbackar, så det fanns ingen tid att vila!

 

Alla distanser tillsammans lockade ca 700 tävlande, det anses vara en liten tävling i Sydafrika! Jag såg inte så många tjejer vid starten och på en sån här MTB tävling kan det bli lite ensamt ibland när fältet är så utspritt att man inte ser någon annan. Jag hade några killar som jag tävlade emot, jag körde ifrån dem uppför och de körde ifrån mig nedför, så körde vi jo-jo mest hela banan:-) Jag vann damklassen och fick 42 flaskor vin i pris, lite udda pris måste jag säga!!

 

Gårdagens tävling var här i Stellenbosch och jag hade lite beslutsångest om jag skulle tävla eller inte då de hade lovat regn för dagen. Jag ansåg inte att min MTB karriär har gått så långt att jag vill tävla i leran… Jag är glad att jag körde!! För även om jag var lite trött från dagen innan så tror jag att jag körde min hittills bästa MTB tävling.

 

Konkurrensen var hårdare bland tjejerna idag, på startlinjen fanns Ariane Kleinhans, klart bästa MTB tjejen i Sydafrika och troligtvis topp 5 i världen på långlopp, samt Leana De Jager som kör för Bizhubs professionella MTB lag här i Sydafrika. Jag visste att dom 2 skulle vara i toppen! Egentligen slutade vi på samma placeringar som vi rullade ut ur den neutrala zonen. Ariane först sen jag och sen Leana. Jag såg varken Ariane eller Leana under banan. Fast jag kände hela tiden pressen av att Leana kunde komma ikapp bakifrån.

 

Det var absolut en av de roligaste och tuffaste banorna jag kört, det var 1700 metersklättring över 55km!! De sista 5km kom som en chock! Det var branta tekniska stigar uppför och då var jag redan trött, kall och geggig från regnet och allt jag ville var att passera mållinjen. Jag var helt slut när jag äntligen kom dit, fast samtidigt väldigt nöjd med min andra plats!

 

Så helgen kan summeras med en första och en andra plats. Nu är det mindre än 2 veckor tills mitt stora äventyr börjar, Joburg2c – 9 dagars MTB etapptävling! Det ser jag fram emot!!!

 

 

Jag får mitt pris på söndagen.

 

Fler bilder kommer...

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)