Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Bra lerträning!

2014-05-10

Det har ösregnat i 3 dagar och när det fortfarande regnade vid starten av årets Gravel Travel i Wellington var det många som vände och åkte hem, en kompis ringde medans jag körde dit och sa att hon skulle vända… Lera och halka är inte min starka sida så jag tänkte att det är bra att träna på, jag skulle aldrig gått ut och kört ett MTB träningspass i det här vädret så en tävling var nog bra träning. Förra året var det här en serietävling men inte i år, fältet var inte så stort och i damklassen var det egentligen ingen tävling, så jag kunde ta det som ett bra träningspass.

 

Det var nog bland det lerigaste jag gjort! I stil med Epic’s dag 2 och Cape Pioneer’s dag 1!! Jag tyckte ändå att det var ganska kul att halka omkring på stigarna. Området runt Wellington är fantastikst att cykla runt, vilket också gjorde att jag verkligen ville köra tävlingen.

 

De första 25 kilometrarna gick bra sedan började det regna ännu mer och vi körde uppför ett berg och högre upp var det riktigt kallt. Jag körde mycket ihop med en kille och det var lite peppande att ha någon omkring sig, vi sa till varandra att det måste ha varit de lånsammaste kilometrarna vi någonsin kört när vi bara hade kommit 32km efter 2 timmar, det skulle bli en lång dag!

 

Efter ca 44 kilometer var det kallt och jag var helt täckt i lera och vi körde utför en backe där cykeln bara gled på leran, lite svårt att hålla koll på cykeln. Växlarna slutade fungera med all gegga och jag ångrade att jag hade satt på en ny kedja och framklingor i går kväll, stackars cykel! Då funderade jag verkligen på om det var rätt beslut att komma hit imorse!

 

Det blev en hel del vägar mot slutet så att distansmätaren tickade något fortare, vi körde då tillsammans med den kortare distansen och motivationen gick ner en aning när vi hade 5km kvar och vi hade en splitt där de körde till målet och vi skulle uppför en till lång backe… Men vi fick belöning när vi avslutade tävlingen med en superkul stig utför!

 

Det blev en vinst ca 1 timme före nästa tjej:-) Tyvärr kostade nog leran några bromsklossar, vajrar och en jacka som inte blev ren efter… 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)