Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Oplanerad tävling

2014-06-23

Sedan jag kom ner till Sydafrika i tisdags har det inte riktigt gått som jag velat, vädret i ett vintrigt Stellenbosch var inte på min sida för de planerade långpassen och på torsdag eftermiddag gav min mekaniker mig den dåliga nyheten att min ram var sprucken. Det blev lite telefonsamtal och snabba beslut och situationen gick att lösas ganska smidigt tack vara bra kontakter och en otroligt hjälpsam sponsor i Cape Brewing Company! Jag är evigt tacksam att jag har dem!

 

I fredags flög jag och Craig till Pietermaritzburg och när vi kom fram väntade en ny ram på mig på Jowetts cycles, jag lämnade av min cykel och dom lyfte över alla delar och vid kl 17 hade jag en perfekt reserv-cykel! Den kändes bra redan på första passet i lördags, så det här ska nog gå bra! Det blev mycket träning på lördagen och istället för det planerade långpasset på söndagen tog jag ett sent beslut (vid kl 21) att jag skulle köra en tävling som fanns i närheten på söndagen. Det var ett långlopp i den nationella serien och jag hade två orsaker till att jag ville köra, för det första ville jag testa cykeln i en tävlingssituation och för det andra hörde vi att tävlingen gick mycket på VM banan.

 

Craig jobbar för Topeak och vi bor tillsammans med dem, en av killarna från laget skulle köra tävlingen så då passade det bra att jag också körde.

 

Jag kom inte alls förberedd som jag brukar inför en tävling så jag hade bestämt mig att inte låta resultatet betyda något utan ta dagen som ett hårt träningspass.

 

Redan efter några kilometer var det jag, Robyn och Ariane som var loss från de övriga tjejerna, jag kände mig superstark i början och kanske gick ut lite för hårt. Vid första vätskan efter 14km var vi tillsammans men vi tappade snart Robyn när vi körde på en ganska svår stig med lös jord och motlut i kurvorna, ganska tekniskt. Jag och Ariane klättrade tillsammans uppför den 8km långa backen till bergspriset vilket hon tog ca 50 meter framför mig. Vi körde tillsammans till ungefär 43km där jag inte kunde hålla i längre och vid vätskekontrollen efter 48 km fick jag höra att jag var 50 sekunder efter henne. Tyvärr var min energi slut där…. Efter några kilometer kom Robyn ikapp mig och körde ifrån mig som om jag stod still… Jag hade verkligen inget alls kvar i benen. Med ca 4 km till mål var det en brant backe där jag blev tvungen att gå uppför med kramp i ena benet. Det blev en 3e plats vilket jag är nöjd med, jag fick ut det jag ville av tävlingen, jag fick se delar av VM banan och jag fick testa att tävla på reserv-cykeln och dessutom fick jag en pallplats med mig i bagaget, så det var ett lyckat träningspass;)

 

Banan var utmanande och rolig så nu ser jag fram emot en veckas uppladdning till VM på söndag!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)