Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Double Century

2006-11-28

I lördags var det dags för den årliga Double Century tävlingen här i Western Cape i Sydafrika. Start och mål var i den lilla pittoreska byn Montegue ca 20 mil från Kapstaden. DC är en lagtävling där lagen består av 6-12 deltagare och där tiden tas på den 6:e cyklisten över mållinjen. Lagen startar ett och ett med en minuts mellanrum. Mitt lag var ett mixat lag, vi var 5 tjejer och 6 killar i alla åldrar, vår lagkapten är 64 år! Vi gick ut hårt då våra största konkurrenter startade en minut efter oss och vi ville inte att de skulle komma ikapp oss, det gjorde de inte heller, utan vi vann tävlingen 7 minuter före dem! Vi körde på rekordtiden 6.23 inklusive stopp och 2 bergspass, tydligen har inget mixat lag kört snabbare under tidigare år.

Det kändes bra och var ett bra träningspass!! Jag har kommit igång ordentligt med träningen och det känns bra och går enligt planerna. Till helgen ska jag köra första individuella tävlingen, det var ju några månader sedan jag tävlade så det ska bli kul att stå på startlinjen igen.

Sommaren börjar komma ordentligt nu trots att november har haft fler regndagar än vanligt. Med sommaren och jultider kommer de traditionella Braai-kvällarna hos kompisar, Sydafrikanska grillaftnar och det mest Sydafrikanska man kan göra enligt dem själva:-) Trevligt och gott!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)