Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Totalseger i Alpha Pharm seeding series i Sydafrika

2009-11-29

Alpha Pharm seeding series, den nationella cupen i Sydafrika avgjordes tidigare idag. Bland oss damer var det verkligen jämnt och vem som totalt skulle vinna efter 10 månader och 13 tävlingar avgjordes i den sista spurten. Jag ledde innan start med 10 poäng över Anriette. För en första plats får man 50 poäng och en andra 40 och tredje 35. Skulle Anriette vinna och jag bli tvåa så skulle vi få lika mycket poäng, då skulle jag vinna serien då jag har fler segrar, men skulle Anriettes lagkompis Robyn (eller någon annan) komma tvåa och jag trea så skulle Anriette vinna serien. Skulle däremot Robyn vinna och Anriette bli tvåa så kunde jag bli antingen trea eller fyra och fortfarande vinna serien.

 

Så tävlingen var inte bara om att vinna för dagen utan hela serien och jag skulle dessutom försvara titeln i den här tävlingen då jag vunnit den de två senaste åren. Vi startade tillsammans med herrar 40+ och det fanns en rejäl backe på ca 2km halvvägs in i tävlingen. Det var samlat fram till backen och en bit upp i backen skruvades farten upp ordentligt, jag låg hela tiden på Anriettes hjul och vägrade att släppa det. När hon sen attackerade herrarna så hade jag inget annat val än att hänga med, inte för att jag hade väntat mig att vi skulle vara först uppe på toppen!! Den höga farten spräckte fältet och vi var ca 15 herrar och 3 tjejer kvar, jag, Anriette och Robyn. Vi fick lite gratisåkning bakom herrarna och jag förstod att det skulle avgöras i en spurt. De sista 3 kilometrarna gick utför så det blev en riktigt snabb spurt, jag visste att om jag spurtade in bland de första bland herrarna så skulle det gå vägen. När de drog igång spurten hängde jag på, höll på att bli inklämd mellan två herrar men kom fram och kunde ta hem segern för dagen, tredje året på raken OCH vinna den totala Alpha Pharm serien!!! Jag var så otroligt glad och lite lättad, det har varit ganska mycket press på mig eftersom jag vunnit den här serien ensam, Anriette har alltid sina lagkompisar till hjälp och i de flesta tävlingarna har alla tre lagen varit representerade.

 

Jag är väldigt tacksam för mina sponsorer här nere Alpha Pharm, som både sponsrar mig och serien, utan dem hade jag inte kunnat köra alla tävlingarna. Under dagen hade jag fantastisk support av Niclas, Per och Ida från Falun, Gemma från England och mina kompisar och kollegor i iRide Jo och Dan! Att jag av Per fick en svensk flagga efter målgång var lite extra kul!

 

Det har varit ett helt fantastiskt år för min del, med 20 vinster!! Det största är förstås SM och Argus och den totala segern i serien räknas också väldigt högt. Nu ska jag mentalt koppla av ordentligt och bara ha kul här nere, träningen fortsätter ett tag. Sen blir det lite lugnare över julen när jag ska koppla av med min familj hemma i Falun

 

Under veckan som kommer har iRide vår tredje resa så det blir mycket cykling med våra gäster. I morgon blir det 5 timmar i bergen:-)

 

Prisutdelning Die Burger, 3a Anriette, 1a Jennie, 2a Robyn

 

Ännu en intervju där Johnny försöker få mig att prata Afrikaans

 

Dam och Herr segrarna i den totala Alpha Pharm serien, jag och Arran Brown. Här tillsammans med Leon de Lange från Alpha Pharm

 

Svensk support av Ida och Per från Falun

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)