Jennie Stenerhag

Senaste nytt

2 pallplatser under en helg i Port Elizabeth

2013-02-04

Det var ett sent beslut att vi skulle åka till Port Elizabeth i helgen. Då det var 2 tävlingar, PE Herald, och min cykel-sponsor Focus sa att vi kunde åka bil med honom dit så kändes det värt att åka de 8 timmarna enkel väg. Och för min del visade det sig verkligen vara värt resan!

 

Vi körde dit i torsdags, bodde hos en kompis till mig till fredag och åkte på eftermiddagen upp till Zuurberg mountains village, ett helt fantastiskt ställe precis vid ingången till Addo Elaphants park. Vi var ut och testade en sträcka av MTB banan på kvällen, vi trodde det var den mest tekniska biten men det visade sig att vi hade fel…

 

Klockan ringde kl 3.30 och vi gjorde oss klara för starten kl 6, jag var supernervös, vet inte riktigt varför. Det släppte när vi kom iväg. De första 20 kilometerna var på grusväg och vi satt i en klunga, när vi svängde av in på första stigpartiet så var det Candice (Sydafrikas OS cyklist i London), jag och Mariska (Cross country proffs) som var tillsammans. Jag fick en bra start på stigen men när vi kom till cross country banan så körde Mariska om mig och Candice gled iväg. Jag hade inte så mycket att sätta emot de två cross country specialisterna på det här partiet. Det var ca30 kilometerstig med en 5km grusvägsklättring mitt i. Jag körde på bra utan problem. På den sista klättringen som var på stig såg jag en liten Giant liggandes bredvid stigen, en sådan som Mariska kör. Hon hade fått magproblem så plötsligt var jag på andra plats, ovetande om det medan jag körde. Sista 20km var grusväg igen och det var bara att mata på.

 

Jag var väldigt nöjd med en andra plats på en stor national MTB tävling!

 

Hur det än skulle gå på väg-tävlingen skulle jag vara nöjd med helgen.

 

Vi åkte tillbaka ner till kusten och Port Elizabeth.

 

Söndag morgon fick vi sovmorgon, ända till 04.15!! Start igen kl 6! Det blev en väldigt tråkig damtävling. Det var 1 lag på plats med 7 cyklister!! Däribland var Ashleigh, Sydafrikanska mätarinnan och Sharon, Brittiska mästarinnan, både bland de bästa klättrarna i världen för tillfället och det var en backig bana! De hade dessutom de andra 5 (varav en belgisk tjej från team Lotto), att skicka iväg på attacker i början. Så det blev stenhårt för oss andra tills Ash och Sharon var loss. Jag gick på så mycket attacker jag bara kunde och när de försvann, Sharon först och sen Ash, så hade jag inget kvar i benen.

 

Det blev en långsam händelselös tävling resten av banan för oss andra. Jag laddade allt för spurten och när vi närmade oss kände jag att vinden kom helt från sidan så det gällde att komma på rätt sida, jag ville heller inte riskera att bli instängd, så jag satt lite snett på sidan av 2 andra tjejer och med ca200 metertill mål drog jag igång spurten från front och lyckades komma några cykellängder före nästa tjej över linjen och ta 3e platsen!

 

Jag var mer än nöjd med 2 pallplatser under helgen och Jay från Focus var också väldigt glad och tyckte att det varit värt att köra fram och tillbaka till Port Elisabet för en helg:-)

 

En nervös Focus-cyklist innan start!

 

Craig och jag redo för start

 

Trött efter målgång!

 

Candice försöker sig på Champange-regn:-)

 

Uppför Maitland, sista backen på PE Heralds vägtävling

 

 

Pallen efter vägtävlingen, precis lika som Die Burger i December....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)