Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Sammanfattning av La Grande Boucle Feminine

2006-07-02

Här kommer en sammanfattning av La Grande Boucle Feminine.

 

Dag 1

Den 5 dagar långa tävlingen startade med ett tempolopp på 8km. Det var 72 tjejer anmälda men bara 58 startade så det var inget stort startfält. Vi var på ca 1700möh och det kändes i andningen, det var inte lätt att dra igång kroppen. Det var heller inget tempolopp som jag är van vid, här började vi ca 500km uppför sen 3km rakt ner på kurviga vägar för att sen börja en 3-4 km lång klättring till mål. Det gick lite tungt och det blev en 28:e plats för mig, 1.58 efter Nicole Cook, som för övrigt leder världscupen just nu.

 

Dag 2

Idag var det två etapper. På morgonen skulle vi börja med en 20km lång nedförsbacke så när vi började klättra och klättra så undrade vi om profilen var fel, men då var det så att de bara transporterade oss till starten som var 8km uppe i ett berg, alla trodde att vi hade börjat tävlingen redan När vi väl var i tävlingen och klättrade uppför den enda långa backen splittrades gruppen, jag tappade ledarklungan när endast 50 meter återstod, det var lite synd då jag inte hade något precis bakom heller utan fick köra resterande 40km ensam, jag var ganska trött efteråt. När jag kommit i mål såg jag att jag hade en klunga 50 sek efter mig Jag kom i mål som 21:a och låg även 21:a sammanlagt.

Vi åkte bil ca 250km till nästa start, det blev lite kaos för många lag hittade inte dit så etappen blev både kortare och startade senare. Mina ben kändes mycket bättre på kvällen och jag hängde med klungan bra, tills det började regna och hagla, det var några tjejer som fick vattenplaning och jag valde att ta det lite lugnt i kurvorna nedför och komma hel till målet. Blev 21:a även på kvällen men tappade till 22:a plats sammanlagt.

 

Dag 3

Idag kändes det lite som en vilodag, det var en platt etapp men det var en otrolig motvind så ingen kunde komma iväg ensam, och det var jobbigt eftersom vi fick arbeta hårdare i vinden. Jag var med i första grupp men hade inte krafter att vara med i spurten så kom i mål som nummer 13, 20 sekunder efter segrarinnan. Avancerade till 20:e plats sammanlagt.

 

Dag 4

Idag var det dagen som vi alla fruktat så länge, vi skulle klättra upp Mont Ventoux, 22 km upp till 1800möh. Jag punkterade 10km innan början av klättringen och fick ett nytt hjul, något jag inte visste då var att jag hade utväxling 22 på det nya bakhjulet, kanske tur att jag inte visste det. Jag måste säga att det här var det jobbigaste jag någonsin gjort, det tog mig 1tim36minuter upp, att det var ca 35 grader varmt gjorde ju inte saken bättre heller. Ibland var det så tungt att det kändes som att jag skulle falla åt sidan om jag släppte handtaget för att dricka. När jag kom till toppen av detta jätteberg så var det väldigt välkommet med svenska hejarop, jag blev förvånad först och såg sen att det var Anna från Stockholm, tack Anna!! Jag är glad och nöjd att jag klarade av denna 115km långa etappen. Jag kom i mål som 13:e tjej igen och avancerade ännu en placering och låg 19 sammanlagt. Det går bättre och bättre för varje etapp. 3 andra tjejer i laget gjorde en väldigt bra prestation och blev 3:a, 4:a och 5:a.

 

Dag 5

Idag kände jag mig pigg i benen, om det var för att jag visste att det var sista etappen eller om det var för att jag visste att gårdagens bergsetapp låg bakom mig eller om jag helt enkelt blev bättre och bättre för varje dag vet jag inte. Det skulle enligt banprofilen vara en platt etapp på 114km, så den första långa backen kom lite som en chock, det gick ändå bra och jag lyckades hålla mig kvar i första gruppen. Efter det blev det en ganska långsam tävling på platten, det var lite ryck men inget som höll. När vi hade 20km kvar började backarna och det blev riktigt jobbigt, gruppen började spricka mer och mer ju mer vi klättrade, jag höll mig kvar i täten. Ca 1,5 km från målet tappade jag de första, energin fanns inte riktigt kvar. Placeringen har jag fortfarande inte sett men någonstans kring 10-15 blev det nog idag också och troligtvis blev det ingen ändring sammanlagt. Även idag fick jag svenska hejarop från Anna som var och tittade på tävlingen ca 10km från mål.

 

Mitt lag vann lagtävlingen vilket var ganska bra med tanke på att Univega var där och de är ett väldigt starkt lag. Nicole Cook från just Univega vann sammanlagt, hon hade gula ledartröjan från dag 1 och genom hela tävlingen.

 

Det har varit en jobbig men rolig tävling, jag får hela tiden värdefulla erfarenheter.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)