Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Första MTB segern

2012-04-04

Sedan Argus har det varit fullt upp! Veckan efter Argus var det först prisutdelning för åldersklasserna på måndagen och sedan var det prisutdelning för league på torsdagen. Samtidigt hade iRide Africa 9 dagar av 10 bokade, med början måndag efter Argus, och jag var ute och guidade varje dag! Det var slitsamt men väldigt roligt då vi har tur och alltid har väldigt trevliga kunder!

 

Sedan blev det Cape Epic, världens största MTB etapptävling och min kompis Esther Suss från Schweiz vann damklassen tillsammans med Sally Bigham. Craig var deras massör för veckan så han var med i hetluften. Jag var iväg och tittade på några av etapperna och blev väldigt inspirerad och vill gärna köra den tävlingen nästa år. (jag startade den 2005 när jag fortfarande var MTB-cyklist men avbröt pga sjukdom). Det här året såg en av de mest utmanande tävlingarna då vädret spelade en stor roll, dag 5 ösregnade det och många fick bryta pga köldskador!!

 

På avslutningsdagen, i söndags, anordnades en endagstävling vid målgången av Epic och jag anmälde mig till den. Ca 700-800 kom till starten på den långa sträckan. Vi hade en kallfront som blåste förbi som gjorde att morgonen var väldigt kall, ca +12 grader vid starten. Det tog några kilometer för mina ben att värma upp. Jag försökte att inte gå ut för hårt eftersom jag hade Tulbagh tävlingen i minnet, jag tog ändå snabbt ledningen bland damerna. Det var mycket klättring, 1340m på 55km, och nedförsbackarna var oftast tekniska stigar, så det fanns ingen tid att vila. Jag börjar verkligen gilla de tekniska partierna och banan var riktigt bra med otroliga vyer över False Bay.

 

Jag hade inte sett någon annan tjej på hela banan så jag blev väldigt förvånad när jag vände mig om i sista kurvan 50 meter från mål och såg en av tjejerna!! Undra var hon kom ifrån… Jag tog ialla fall spurten och kunde kamma hem min första MTB seger.

 

Jag har också fått en ny Focus cykel, den är helt fantastiskt bra och de senaste 2 veckorna har jag i stort sett bara kört MTB! Det är himla skoj och speciellt när vi bor så nära ett MTB paradis!!

 

Argus prisutdelning, 1a i 35-39 år:-)

 

Prisutdelning för League, Tina 3a och jag 1a, Sharon som var 2a saknades.

 

Min nya fina Focus MTB

 

Börjar verkligen gilla stigarna!!

 

Nancy och Rob, några av mina favoritgäster!

 

Våra återkommande norskar, de trivs på vägarna runt Stellenbosch!!

 

Så här fick de åka till avskedsmiddagen....

 

Före starten av söndagens MTB tävling

 

Prisutdelningen i söndags.

 

Esther och Sally vinner Epic!!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)