Jennie Stenerhag

Senaste nytt

God Jul och Gott Nytt År!

2009-12-25

God Jul och God fortsättning till er alla!!

 

Nu är jag hemma i Falun! Jag fick som jag ville med en vit jul, tur att snön kom för någon vecka sen! Fast jag måste säga att jag tycker att det är lite kallt, även om alla talar om för mig att det var ännu kallare för någon vecka sedan och att det nu egentligen är varmt med endast -3 grader! Igår, julafton, blev det 2 timmars längdskidåkning innan julfirandet började. Det var några år sedan jag åkte och det är ju riktigt bra träning! Kul att göra något annat än bara cykla!

 

Förra veckan var jag till Namibia, har aldrig varit dit tidigare och jag skulle gärna utforska det landet lite mer vid tillfälle. Det är väldigt annorlunda mot Sydafrika, mycket öken och stora områden utan civilisation och ordentligt varmt! Om någon funderar på att åka dit så är en river rafting på Orange river något jag varmt kan rekommendera om man gillar utomhusaktiviteter. Vi paddlade 2 och 2 i ”Mowhoaks” och där transporterade vi även alla våra saker och det vi behövde dricka under 4 dagar, guiderna skötte maten. Vi fick varsina hinkar att ha sakerna i så att det hölls torrt ifall kajaken skulle välta. Vi paddlade 2-6 timmar per dag och varje eftermiddag la vi till vid flodbädden och slog läger, inte mycket att fixa bara pumpa luftmadrassen och hitta ett platt ställe, sen sov vi under stjärnorna. Det var otroligt vackert, eftersom det inte fanns något i närheten så blev det helt svart ute och stjärnorna syntes tydligt. Värmen var nog enda saken som kunde bli lite jobbig, dag 3 hade vi 45 grader varmt och stannade på ett ställe med bara sand och knappt några träd alls, så vi hade svårt att hitta skugga… Jag var imponerad av guiderna och den mat de fixade åt oss, en dag fick vi glass i värmen (fråga mig inte hur dom kunde hålla den kall så länge…) en tjej fyllde år så då fick vi tårta den kvällen, vi fick plättar till frukost sista morgonen och köttet de tillagade på kvällen var gudomligt god. Så ett gäng cyklister blev ordentligt mätta:-)

 

Det blir två veckor hemma i Sverige innan jag åker tillbaka till Sydafrika. Det blir fullt upp med släktträffar, läkarbesök, teamträff med Alriksson Go Green i 3 dagar osv. Mycket fast roliga saker och då går det bra! Sen blir det att träffa lite kompisar också och jag hoppas det blir mer skidåkning, kanske någon dag i slalombacken, det var verkligen länge sedan!

 

Gott Nytt år allihop!!! Hoppas att det blir ett riktigt bra år!! Sydafrika har ett stort år framför sig med fotbolls VM i Juni, jag hoppas att det kommer att gå bra så att de får bra reklam och ännu fler vill åka ner och se detta underbara land!!

 

Min kapten Desire och jag innan starten

 

Jag och Des i båten

 

Vackert!

 

Susan, David, jag och Moolman innan start

 

Lunch is ready!!

 

Kaffe på sängen!

 

Cathy och jag samlar kraft för en liten vandring...

 

Hela gänget på toppen av berget vi vandrade upp på, det var en fantastisk utsikt!

 

Längdåkning på julafton

 

Mycket snö i Falun på juldagen!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)