Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Wines 2 Whales 2016

2016-11-16

Efter Berg and Bush var det lite jobbigt med motivationen, jag kände mig trött och sliten och en vecka senare blev jag sjuk och kunde knappt träna på en vecka. Det var nog precis den vilan som kroppen behövde för när jag blev frisk igen så gick allt mycket bättre.

För 1,5 vecka sedan åkte jag och Craig tillsammans med några kompisar till Swellendam för att köra ”Swellendam 100” som en träningstävling och två hårda pass som uppladdning inför Wines2Whales som var nu i helgen. Vi hade två bra dagar och i pris för snabbaste dam och herre fick vi varsin vin-planta från den sponsrande vingården.

Jag såg verkligen fram emot Wines2Whales vilket är en av mina absolut favorit-tävlingar på hela året, kanske för att det är mot slutet av året men framförallt för att banorna är otroligt kul, krävande, varierande, utmanande och roliga! Organisationen är helt klart den bästa av alla tävlingar, om någon vill anordna en etapptävling så är det den här tävlingen man ska komma till för att se och lära!

Det var en speciell tävling för mig och Robyn, väldigt känslosam eftersom det var vår sista tävling tillsammans som ett lag och det samtidigt som vi skulle försvara vår titel från förra året! Jag lämnar det laget jag tävlat för här i Sydafrika under de senaste två åren och går tillbaka till CBC som jag tävlade för innan jag började köra för Team Ascendis Health. Det känns otroligt rätt att gå tillbaka till CBC då de till största delen ägs av ÅBRO som jag kör för hemma i Sverige.

 

Dag 1

Det höll på att inte börja speciellt bra då Robyn och vår mekaniker blev sena till start, jag såg inte Robyn förrän 5 minuter innan start och jag måste erkänna att jag blev lite nervös att hon skulle missa starten. Våra närmaste konkurrenter skulle bli Ariane Kleinhans som körde tillsammans med Cherie Redecker för Team Spur och Vera Adrian och Candice Neethling som vann över oss på Berg and bush. Dagens etapp startar med en 8 kilometer lång backe! Jag fick en bra start och kände mig pigg, jag hade en person precis på mitt hjul och jag såg skuggan av Robyn hela tiden, trodde jag, tills Craig passerar mig och säger att Robyn har tappat. Jag väntade in henne och hon satt tillsammans med de övriga tjejerna. Vi var alla 3 lagen tillsammans till toppen av backen. På vägen ner punkterade Candice och det var det sista vi såg av dem resten av tävlingen. Lite senare fick jag en pinne in i vevpartiet som fick kedjan att hoppa av och jag blev tvungen att stanna för att få tillbaka den. Det här hände på ett väldigt snabbt parti och Ariane och Cherie var borta. Vi började jaga och strax efter kunde vi se dem igen. Vi körde tillsammans och gick samtidigt över delen där vi måste gå en ganska lång bit genom ett naturreservat där det inte är tillåtet att cykla. Efter det partiet kom vi in i Grabouw och skulle köra de fantastiskt fina A-Z trails men tyvärr brann det några dagar före tävlingen och många av de stigarna var borta så banan var omdragen. Jag kände att Cherie och Ariane började sakta ner lite så precis innan en stig attackerade jag och hoppades på att Robyn skulle hänga med, vilket hon gjorde och vi fick snabbt en lucka som sedan bara ökade. Vi körde hårt de sista 20 kilometrarna och vann etappen med ca 3 minuter. Det är alltid bra att få lite tidsmarginal på första etappen då det är svårare att vinna tid på de följande etapperna då de är mer lättkörda.

 

Dag 2

Det var en otroligt snabb start och Ariane och Cherie körde väldigt hårt direkt, jag gjorde allt jag kunde för att hänga med och det är svårt att se sig omkring när det är så mycket folk och det går så snabbt. Till slut märkte jag att Robyn inte var med och jag väntade in henne. Jag blev lite nervös att vi inte skulle se de andra mer då det var snabbkört men till slut började vi se dem längre fram och sakta men säkert kom vi ikapp. Den här dagen kallas för ”play day” och det för att det nästan bara är stigar och de flesta stigarna är handbyggda, det är ett otroligt jobb som ligger bakom dagens etapp och varje år finns det nya häftiga sektioner på banan! Vi kämpade båda hårt för att hänga med Cherie och Ariane som båda är väldigt tekniskt bra och kör snabbt på stigarna. Vi lyckades sitta med dem hela vägen till mål och blev 2a för dagen utan att tappa mer än 3 sekunder i totalen.

 

Dag 3

Det var ännu en snabb start och när allt hade lugnat ner sig satt vi i samma klunga som Ariane och Cherie och vi körde länge tillsammans. Det var många snabba utförsbackar då vi skulle ta oss från Oak Valley vingården (Wines) ner till havet (Whales), det var också väldigt blåsigt så allt vi behövde göra var att försvara vår ledning och sitta på de andras hjul. Ungefär halvvägs in i tävlingen satt vi i en liten klunga och plötsligt släppte Ariane hjulet framför sig och lämnade en lucka, jag ville gärna hänga med de killarna framför så jag täppte den luckan och Robyn hängde med, vi jobbade väldigt hårt för att hänga med där och det visade sig vara det avgörande rycket då vi inte såg dem mer och lyckades vinna etappen med drygt 3 minuter och totalen med drygt 6 minuter. De sista kilometrarna var lite nervöst då vi var så nära att vinna samtidigt som vi visste att inget är klart förrän man går i mål!

Det var en härlig avslutning på nästan 3 år tillsammans med Robyn och jag hoppas verkligen att vi kommer att köra fler etapptävlingar tillsammans i framtiden!! Det blir bara ett litet avbrott just nu.

Till helgen kör vi en till tävling men det är en solotävling. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)