Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Långa Lugnet 2014, en repris av förra året!

2014-06-01

För 10 dagar sedan kom jag hem till Sverige, det var väldigt skönt att komma hem och alltid kul att träffa familj och vänner, vi har ju fått en ny liten familjemedlem, Esther, min brorsdotters dotter. Hur söt som helst! Det har varit skönt att komma hem och vila ut och jag har sovit mycket mer än vanligt.

 

I går var det dags för tävlingspremiär på Svensk mark för 2014, det blev lite av en upprepning av förra året. Det var Långa Lugnet här i Falun som var en del av Out door games, ett jättebra inititativ av SOG i Falun! Det är tävlingar i alla möjliga utomhusaktiviteter! Jag var lika nervös som förra året, jag hade haft en strulig dag på fredagen med diverse saker på det personliga planet samtidigt som jag gärna vill lyckas på hemmaplan i Falun. Starten gick kl 13 och då finns mycket tid till att sitta och bli nervös;)

 

Starten gick bra och elitkillarna körde relativt sakta vilket gjorde att klungan höll ihop länge vilket i sin tur ledde till en hel del krascher, lite otäckt blev det! Jag såg Hanna och Emmy runt om mig i klungan och det kändes direkt som att det var oss det skulle stå emellan. När det väl började gå fort hade jag en liten lucka men kraften fanns inte att sitta med de killarna. Hanna kom ikapp mig och vi körde tillsammans till ca 28 kilometer, vi körde lite jojo vem som var först och bakom. Hon fick en liten lucka uppför en brant backe och efter det kom jag aldrig ifatt. Jag körde på så gott jag kunde. Ibland kan det bli lite frustrerande när man jagar och har killar runtomkring, många är inte så bra på de tekniska partierna men starka på vägarna, det gör det svårt att komma om. När vi kom in för varvning ut på sista loopen såg jag Hanna och hörde speakern säga att jag var 54 sekunder bakom. Jag blev positivt överraskad eftersom jag trodde det var mer. Tyvärr fanns inte det där lilla extra den här dagen för att komma ikapp på den tunga sista loopen och det blev en andra plats, precis som förra året.

 

Jag tar ändå med mig positiva saker som att jag förbättrade min tid med 10 minuter sedan förra året även om det var blötare och mer tungåkt i år, även att jag endast var 17 minuter efter herrsegraren.

 

Nu är det bara att ladda om till nästa helg!

 

Det var kul att se Pronghorn på mässan och jag fick klämma och känna på min landsvägscykel som jag ska få senare idag! Tack Pronghorn!

Fördel med blågula kläder - man får stå längst fram!

 

 

Pronghorn ställer ut på mässan:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)