Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tillbaka i grönt!

2009-11-02

Helgens tävling gick i Bloemfontein och var på ca 1400möh, inte lika högt som förra helgen men ändå höghöjd. Jag var lite nervös efter förra helgens totala plattfall och visste att jag var tvungen att lägga upp tävlingen lite annorlunda. Det började med några backar inom de första 12 kilometrarna, det kördes på ganska bra i dem men inget som splittrade klungan. Sen var banan i stort sett platt och det blev ganska lugn körning ett tag, innan attackerna kom och en grupp till slut kom iväg. Det var en tjej från varje lag så det hände inte mycket i klungan. Jag gjorde inte heller mycket utan litade på att vi till slut skulle komma ifatt utbrytarna. Till slut började attackerna i klungan och det blev riktigt hårt tills vi kom ifatt de 3 i täten. Vi hade rejäl motvind de sista 20-30 kilometrarna vilket gjorde det svårt för några attacker att hålla, så det blev en samlad klunga fram till slutet. Ca 1km från mål attackerade Robyn de Groot från Nashua och ingen reagerade tillräckligt snabbt, i sista kurvan 500m från mål hade hon ca 70 meter på oss andra, jag låg på ca 4-5 hjul men kände att jag kunde gå på hårdare i jakten på Robyn, jag gick om men kunde inte komma ifatt henne, var 10-talet meter efter över mållinjen och slutade 2a före Merissa van de Merwe från MTN. Detta betydde att jag fick 40 värdefulla poäng i serien och tog återigen över den gröna ledartröjan från Anriette, det var mitt huvudsakliga mål med dagen så jag var nöjd med min insats.

 

Nu återstår 3 tävlingar innan serien är avgjord. Till helgen ska vi till Orkney, ett litet ställe ca 2 timmars bilåkning från Johannesburg, ännu ett ställe jag inte varit på tidigare och som jag troligtvis inte skulle åka till om det inte var för tävlingen.

 

Jag är nu i Johannesburg hos min kompis Karien, hon har ett enormt fint hus och det känns som att bo på hotell. Ska ha några trevliga dagar här och bara ta det lugnt och vänja mig vid höghöjden, sen blir det flytt till Pretoria i några dagar innan vi åker till Orkney.

 

Bilder kommer snart

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)