Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Knysna Bull

2017-02-26

Det har varit 4 riktigt fina dagar i Knysna och väldigt bra Epic träning! Fin organisation, liten och personlig tävling, kul att köra i mixat lag med Craig för CBC och kul att få visa Nellie hur fantastisk en etapptävling i Sydafrika kan vara! Tyvärr går tankarna just nu till Marilyn som hade en svår olycka sista dagen och till Trevor som vakar vid hennes sida… Jag hoppas verkligen att allt går bra!

Nellie kom till Sydafrika på söndagen när jag hade kört klart Tankwa och vi hade ett träningsläger på 9 dagar i området runt tävlingsplatsen. Det var riktigt fina träningsförhållanden och skönt att bara koncentrera sig på att träna, äta och sova! Vi åkte hem till Stellenbosch i 2 nätter innan vi fortsatte till Knysna för Knysna Bull.

 

Vi kom fram några timmar före prologen och hann rulla runt och se banan lite innan, det var inte lätt att hitta inne i stan på järnvägen, genom en cykelaffär, på parkeringsplatser, över en kyrkogård och slutligen ett varv i ett parkeringsgarage. Det var tur vi hann se banan innan tävlingen. Det var fri start så jag och Craig var snabba och startade först, det var bra för då fick vi en motorcykel framför oss. Vi vet inte riktigt hur det gick då många hade kört fel och några hade åkt igenom starten istället för målet när de kom tillbaka, så prologen blev struken! Allt vi kan säga är TIA (This Is Africa;) )

 

Det var relativt korta distanser på tävlingen och jag ville ha lite extra träning så jag och Craig cyklade de 25 kilometrarna till starten första dagen. Starten gick vid Knysna Elephant park och vi började med en neutral start genom parken med zebror som sprang över tävlingsbanan. När fältet släpptes uppför en brant backe sprack det upp direkt, Craig och jag fick en bra start och blev snabbt ensamma, vi hade 3 herrlag och en solo herre framför oss och på den platsen körde vi hela loppet. Det var mest skogsvägar och mycket klättring, temperaturen steg upp till 36 grader och vi gjorde misstaget av att tro att vi hade tillräckligt med vätska när vi passerade andra vätskekontrollen. Jag fick lida av det på slutet när det var helt slut i flaskorna! Vi vann mixade klassen med ca 10 minuter.

 

Det regnade andra morgonen så vi beslutade oss för att ta bilen till starten, vi var inte så sugna på att cykla en timme extra i regnet. Som tur var så blev det bara lite regn under loppet och det var ganska skönt med en molnig och sval dag efter gårdagens hetta! De första 3 kilometrarna gick rakt upp och det var ett bergspris på toppen, så det blev en hård start på dagen då jag självklart ville försöka ta priset! Jag lyckades med det och kände mig stark ett tag efteråt men fick nog betala lite för det senare när benen inte var så pigga på att köra hårt längre. Vi vann dagens etapp med ca 12 minuter.

 

Solen sken igen sista dagen och vi kunde cykla till starten igen. Det var en snabb bana och både Craig och jag kände oss starka, jag hade nog min bästa dag av de 3 etapperna. Det var mycket stig och kul körning och tävlingen var över på bara 2 timmar och 10 minuter. Vi var nöjda med att ha vunnit mixade klassen!

 

Vi har precis kommit tillbaka från sjukhuset, Marilyn är flickvän till Craigs sponsor Trevor och hon körde omkull någon mil från målet idag och ligger fortfarande i koma. Vi tänker på dem båda och hoppas innerligt att hon kommer att vakna upp snart och att allt har gått bra. Något som vi tänkte på under hela tävlingen var hur många ambulanser som fanns utmed banan, det var bra av organisationen att se till att de fanns där!

 

Jag vill tacka Garden route 300 organisationen som anordnade en så fin tävling och för inbjudan jag fick! Den här tävlingen kommer jag gärna tillbaka till! Självklart också ett stort tack till CBC som ständigt stöttar mig så att jag kan köra dessa tävlingar! 

Under prologen!

Efter målgång efter regnig dag 2

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)