Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Lida Loop och träff med SVT sporten

2017-06-13

Vi åkte till Lida friluftsområde i fredagskväll för att sätta upp Squirt-lube tältet tidigt på lördag morgon. Det blev försäljning hela lördagen fram till kl 14 och efter det fick jag sällskap av Ulf och köra igenom banan. Planen var att köra 2 loopar men då vi bara hade kört i 2 tim och 15 minuter efter 2 så var det lika bra att fortsätta med loop 3, så det blev alltså en genomkörning av hela banan. När vi var klara vid kl 17.30 var jag lite mör i benen.

På söndag morgon kl 9 hade jag stämt träff med SVT sporten som skulle komma och göra ett reportage inför VM. Jättekul att de visar intresse för mountainbike, det får vi tacka Jenny’s OS guld för!

Jag måste säga att jag kände mig seg både i huvudet och benen innan start, det hade nog varit lite mycket annat för att jag skulle kunna fokusera till 100%. I år fick vi prova en ny damstart på Lida Loop där vi startade 8 minuter efter tävlingsherrarna, vilket var elit, H30, H40, H50 och H60. Det var många herrar!! Vi var också ett stort damfält vilket var jättekul att se, hela 15 elit-tjejer! Verkligen kul! Felicia satte hög fart uppför startbacken och sedan var farten hög men ändå satt de flesta tjejer med. Till slut blev vi 5 st som kom loss, det var jag, Åsa E, Nellie, Felicia och Louise. Louise fick släppa någonstans ute på första loopen. När vi närmade oss sista stigen innan varvningen såg jag till att vara först in och körde på hårt för att komma först in till varvningen, den planen fungerade och jag kunde ta första spurtpriset, där hade jag 7 sekunders lucka. Så fort jag gick ut på andra loopen kände jag att det brände i benen och det var inte läge att gå i väg solo riktigt än. Vi tappade snart Felicia och Nellie hängde med en stund tills det blev mycket stig och svårt att komma om. Bitvis körde vi i snigelfart då vi hade 10-15 herrar framför oss på stig, det var helt omöjligt att ta sig om och det skulle ta för mycket energi.

När det var dags för spurtpris nummer 2 och vi närmade oss stadion igen gick jag fram så att jag skulle komma först in på stigen som blir brant uppför till slalombacken, jag ville vara först där och sen köra på hårt fram till spurtpriset, den planen fungerade också! Vid andra varvningen hade jag bara 2 sekunder men jag kunde höra att Åsa började bli trött och när hon släppte någon meter inne på stigpartiet, som kommer precis efter varvningen, ökade jag farten så mycket som jag kunde och körde hårt ett tag, jag fick den lucka jag behövde för att köra ensam hela sista loopen. När jag körde serpentinen upp mot mål såg jag dock Åsa och vi vinkade till varandra, hon var inte långt efter. Segermarginalen blev endast 47 sekunder idag. Jag var nöjd med loppet med tanke på hur jag kände mig i starten.

Ett stort tack till organisationen som testade något nytt för oss damer, jag tror på tanken att vi kan starta efter tävlingsherrarna, men jag tror att vi ska starta bakom elitherrar (och kanske H30), det kan bara vara några minuter och sedan en lite större lucka bakåt innan H40 och H50 startar. Ulf gjorde en beräkning att jag hade kört om 164 herrar, så vi kan summera det så att det här upplägget inte fungerade.

Nu är det full fokus på nästa tävling som är VM den 25e Juni i Singen, Tyskland, det ska bli kul!!

Inslaget från SVT kan ses här

Det var även ett bra inslag på SVT/dalarna i fredags kväll, men jag kan tyvärr inte hitta det igen.

 

Före start. Foto: Henrik Öijer

Varvning efter loop 1. Foto: Eva Önnemar mtbfoto.se

Nedför slalombacken till varvning efter loop 2. Foto: Eva Önnemar mtbfoto.se

Strax innan mål på serpentinen, vinkar till Åsa ;) Foto: Eva Önnemar mtbfoto.se

Pallen med Åsa, jag, Nellie, Felicia och Camilla. 

Pappa vid vårat försäljningstält.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)