Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tour of Chongming island

2011-05-15

Efter 6 dagar hemma i Falun var det dags att packa väskan igen, den här gången var det destination Kina! Fast resan höll på att sluta på Arlanda. När vi skulle checka in och ledarna visade papperen som var våra visum sa damen bakom disken ”det här är inget visum”! Vi höll inte på att få åka utan det pratades om att vi var tvungna att stanna en dag till och gå till ambassaden följande dag. Efter 1,5 timme lät de oss till slut checka in, våra ledare Martin, David och Erik fixade det här med största lugn och utan att oroa oss något! Snyggt skött killar! Det var bara att springa till gaten eftersom vi var rätt sena. När vi mellanlandade i Peking kunde vi gå till ”visa self service” maskinen och fixa visum!

 

24 timmar efter att jag hade lämnat Falun kom vi fram till hotellet på Chongming island utanför Shanghai, lokal tid visade 20.30 och eftersom vi hade missat en natts sömn var det lagom att gå och sova. Det här gjorde det lätt att komma in i tidsrytmen på engång. Vi hade  en dag på plats innan tävlingarna började, det var soligt och varmt och det var vad vi hade hoppats på för tävlingarna också.

 

Etapp 1

 

Första etappen av tre startade i ösregn och fortsatte så hela tävlingen, jag tror aldrig att jag har tävlat i så mycket regn och vatten någonsin! Stundvis var det relativt djupa pölar vi åkte igenom och det tog lång tid att få rent kläderna efteråt! Vädret och den platta banan gjorde att tävlingen blev ganska långsam och det var ett samlat fält hela tiden, det var endast vid spurtpriserna som tempot höjdes. En hel del krascher hände utefter banan och jag var glad att jag höll mig på cykeln hela vägen. Det blev en snabb avslutning och vi försökte så gott vi kunde att hjälpa Bella till något bra, jag lyckades göra mitt jobb fram till 3kilometers skylten och därefter gjorde hon det bra och slutade på en stark 9e plats. Jag kom i mål i klungan en bit bak.

 

Etapp 2

 

Vädret var mycket bättre idag, inget regn!! Etappen började ganska långsamt fram till 30km då farten ökades rätt mycket på lite tekniska partier och förbi första spurtpriset. Jag punkterade strax efter och som tur var sänktes farten i klungan så jag lätt kunde komma tillbaka. Det gick långsamt fram till ca 70km när det plötsligt blev riktig hårdkörning och den starka kantvinden gjorde att klungan splittrades i bitar. Vi hade hela dagen suttit med där framme men i precis det här ögonblicket var hela laget långt bak! Vi jagade hårt för att komma ikapp klungan framför oss fast det var heller inte första klungan. Vi fortsatte att jobba hårt tillsammans med Lotto för att komma ikapp men det lyckades inte. Väldigt stor besvikelse i laget att vi inte hade någon alls med i första klungan…:-(

 

Etapp 3

 

Inte mycket att orda om. Jag har varit lite förkyld sedan vi kom hit och idag kändes det sämre, jag tog ändå beslutet att köra. Som tur var så blev det ingen hård tävling så jag kunde sitta med i klungan, fast jag kände att det inte fanns mer kraft än just till det. Nu är det bara att vila och samla kraft till världscupen på söndag.

 

Söndag:

 

Det blev ingen världscup för min del, ligger istället på hotellrummet och är sjuk. Inte alls kul att vara här och inte få tävla, fast sånt är livet ibland. Jag hoppas att de andra kör riktigt bra just nu! I morgon blir det resa hem till Sverige!

 

Fixar visum i Kina

 

Våra ledare som fixar allt: Martin, David och Trött-Erik

 

Pepp-talk innan start: Gooooo Green :-) 

 

Regn på etapp 1

Photo: CJ Farquharson/WomensCycling.net

 

Photo: CJ Farquharson/WomensCycling.net

 

Start av etapp 2

Photo: CJ Farquharson/WomensCycling.net

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)