Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tillbaka i Sverige och Östgötaloppet

2010-04-21

Efter Argus tar de flesta i Sydafrika ett uppehåll från tävling och träning, jag får ofta kommentaren: varför tränar du nu? Eller: men TÄVLINGEN är ju över! För många är Argus ALLT!! Och som många skämtsamt säger, det är ju Sydafrikas världsmästerskap! För min del blev det hårdaste träningsperioden någonsin, när jag planerade den med min tränare trodde jag inte att den skulle gå att genomföra, fast det gjorde det och jag kände mig stark och väl förberedd när jag åkte ifrån Sydafrika. Trots den hårda träningen så hade jag även tid för lite MTB med kompisar och att njuta av den sista värmen. Jag hann med att se Cape Epic, den 8 dagar långa MTB tävlingen där det var kul att se Emil Lindgren på prispallen sista dagen. Jag åkte ifrån Sydafrika den 6e April för att komma hem till den svenska våren:-) Det var kallt fast soligt och fint så det gjorde inte så mycket, det värsta var att jag fick vänta så länge på morgonen innan det blir tillräckligt varmt för att cykla!

 

10 dagar fick jag hemma i Falun innan allt körde igång och jag gav mig iväg på en 4-5 veckor lång tävlingsturne! Om allt går enligt planen så blir det 15 tävlingar på 4 veckor.

 

I söndags var det tävlingspremiär i Sverige, Östgötaloppet i Ljung utanför Linköping. Det var en kall, blåsig men solig morgon och frågan var – skulle man tävla med långa ben eller inte?? Som halv-afrikan så bestämde jag mig för att köra med långa ben och det ångrar jag inte! Vi var ca 25 tjejer som startade tillsammans med ca 30 junior killar. Eftersom det är första tävlingen så är det många som är lite nervösa i klungan och alla krigar för en bra position från start, det blir vingligt och hetsigt. Det här fick jag erfara redan efter 1km när två personer hakar i varandra och kraschar åt sidan, mitt framför mig, jag hade inte en chans att reagera utan var helt plötsligt i luften flygandes över styret rakt ner i diket och landade på huvudet, jag tackar verkligen för att jag hade hjälm! Jag trodde tävlingen var över redan innan den började… jag kom upp och fixade cykeln och började jaga. Jag kom ikapp klungan men kände mig inte riktigt med i matchen ett tag, hamnade lätt långt bak i klungan. Det var inte förrän det började gå riktigt hårt som jag vaknade till.

 

Jag hörde ett ljud från framhjulet som bara blev värre och värre under loppet och jag väntade bara på att något skulle gå sönder, efteråt såg jag att det var en spricka i en eker och vanligtvis kan man inte cykla med det. Jag hade tur eftersom det inte är service på en sådan här tävling, hade något gått sönder hade tävlingen varit över.

 

Efter ca 40 km kom vi in på ”småvarven” där vi skulle köra 7 varv. Blåsten var stark så kantvinden gjorde tävlingen hård och klungan splittrades snabbt. Vi var bara 4 tjejer som satt med i första klungan. Ute på andra varvet splittrades även vår klunga och vi tappade Monica Holler lite oväntat och kvar blev jag, Madde Olsson och Martina Thomasson från Svanesund. Eftersom de var två från samma klubb så försökte de attackera och bli av med mig, dom hade även hjälp av en juniorkille som kanske inte var helt rättvist. Jag gick på alla deras attacker så vi kom till slut till målet tillsammans. Jag kände mig inte riktigt på G och reagerade lite långsamt när Madde drog igång spurten, jag tänkte gå på utsidan men blev blockerad av juniorkillen och kunde inte göra något åt Madde som vann tävlingen.

 

En andra plats i årets första tävling är ändå godkänt, speciellt med tanke på krashen och den trasiga ekern;)

 

Direkt efter tävlingen åkte hela Alriksson GoGreen (som under tävlingen hade tävlat för olika klubbar och varit motståndareJ) ner till Sexdrega för att ha 2 team dagar.

 

Nästa på schemat är de första Sverige cup tävlingarna som går i Landskrona till helgen. Ett tempolopp på lördag och linje på söndag. Tisdagen efter åker vi till Tjeckien på första landslagsuppdraget, vi är 4 från Alriksson GoGreen som är uttagna så det ska bli kul (jag, Madde, Jessica och Johanna). Direkt därifrån flyger vi till Kina för att för första gången tävla tillsammans som Alriksson GoGreen!

 

Marius kämpar uppför den branta backen med en fantastisk utsikt som väntar på toppen!

 

Tania och jag på MTB

 

Marius, Wynand, jag och Ferdi (som bjuder på en liten pose:-)

 

På toppen av världen! ...eller ialla fall en vintunna:-)

 

Des, jag och Marilette på min avskedsmiddag sista kvällen i Sydafrika

 

Everhard, Deane, Petrus och Cathy

 

James, David och Susan

 

Anneke, Ferdi och Jo

 

Pieta och Annie

 

Emil Lindgren som 2a på sista etappen av Cape Epic - Grattis Emil!

 

Prisutdelning efter Östgötaloppet: 3a Martina Thomasson, 1:a Madde Olsson, 2:a Jag, 4:a Monica Holler, 5:a Jessica Kihlbom

 

Team building med Alriksson GoGreen - vissa badade....

 

...medans några frös:-)

 

 

Team Alriksson GoGreen: Madde, Elin, Linnea, Jessica, Johanna, Jennie. och saknas på bilden gör Malin och Henriette 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)