Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Die Burger

2010-12-08

 söndags körde jag sista tävlingen för året, en av mina favorittävlingar, Die Burger fietstoer i Stellenbosch. Det är alltid lika kul att tävla ”hemma” i Stellenbosch på vägarna där jag alltid tävlar. Den här tävlingen har varit lite speciell för mig då det var den första ”classic” tävlingen jag vann i Sydafrika samt att vinsten i den förra året säkrade min vinst i den totala nationella serien i Sydafrika. Vann jag i år så skulle det bli 4e gången på raken och under veckan innan hade det varit lite skriverier om det så förväntningarna var där.

 

Nu var det inte så många bra tjejer där fast vi startade med Herrar 40 och dom är ganska tävlingsinriktade och kör hårt, dagen till ära fanns 2 av landets starkaste H40 här från Johannesburg. Inom första kilometern började vi klättra upp Hellshoegte och på toppen var det inga tjejer kvar i den lilla klungan så jag bestämde mig för att tävla som om jag var en av herrarna och blev det en utbrytning skulle jag vara med. Det var mycket attacker och halvvägs in i tävlingen såg jag hur en av Johannesburg herrarna förberedde något, så när han attackerade satt jag med och den andra från Johannesburg var den enda som kunde hänga med. Vi 3 jobbade ihop ända till målet. Det kändes himla bra att kunna köra ifrån alla lokala H40 åkare.

 

Det kanske såg ut som en enkel seger så jag var ca 3 minuter före nästa tjej, fast jag såg till att jag fick en hård tävling så jag var väldigt nöjd med dagens prestation. Och självklart var det kul att få en fjärde rak seger!:-)

 

Nu är alla tävlingar slut och det är mycket träning och julfirande på programmet. Och självklart ha kul med mina kompisar från Sverige!!

 

cyclenation.co.za

 

Antal kommentarer: 1

2010-12-08 16:38:16 - Stig Hilmersson, E-postadressen är dold

Grattis! Och god jul.
Marianne o Stig
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)