Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Mörksuggejakten 2012

2012-07-09

Eftersom det här var min första MTB tävling när jag förra året fick för mig att jag skulle köra MTB så är den lite av en favorit, det är en snabb och rolig bana, ganska mycket stig som är tekniska på sina ställen fast ändå ganska lättåkt! Det blev en lerig historia i år efter allt detta regn vi haft senaste veckorna fast vi var ändå glada att eftermiddagens regn inte kom under tävlingen, då vet jag inte hur det hade gått…

 

Jag fick stå i fålla 1 men när 2 killar framför mig inte fick i pedalerna i starten så var jag snabbt bak i fålla 2 innan jag ens kommit på cykeln, så så mycket för att gå in i fållan och få en bra position. Jag såg varken Angelica eller Emmy efter startskottet hade gått, jag förlorade värdefulla placeringar inför första backen upp till Vidablick redan i starten. Jag tyckte att jag kunde hålla ett bra tempo till toppen och det gick hyfsat genom det värsta lerpartiet, hamnade bakom en långsam åkare och var väldigt svårt att komma om. Efter 13km fick jag höra att jag var 1,5 minut efter, men inte vilken placering eller efter vem. Jag lyckades hänga på en grupp snabba herrar ett tag men de körde för fort och jag blev tvungen att släppa. Jag fick inte höra några fler tider och visste fortfarande inte vilken placering jag låg på. När mina föräldrar inte heller sa några tider så trodde jag att jag var så långt efter att de inte ville säga något.

 

Med 10-12km kvar fick jag höra att jag var 1,5min efter igen, fortfarande inte efter vem och placering, jag började jaga för jag tänkte att jag kanske hade en chans. Eftersom jag inte såg någon annan tjej så trodde jag inte att jag var så nära, förrän jag kom in på en ny extra liten loop på målområdet och jag såg Emmy, jag var ganska nära men inte tillräckligt för att hinna ikapp, jag kom i mål som 3a, 26 sekunder efter Emmy som blev 2a. Vi var ca 6 minuter efter Angelica som vann. Så det var samma tjejer på prispallen i år som förra året!

 

Det var synd att jag inte fick mer tider längs banan, det hade nog funnits lite mer att kräma ur benen, det är ibland svårt att gå för fullt när man inte ser någon annan. Jag såg ju ingen annan tjej på precis hela tävlingen!

 

Jag är nöjd med resultatet, skönt att se att Lida Loop bara var en dålig dag:-) Och jag är väldigt nöjd med min ny Focus 29:a Raven 1.0, riktigt snabb och skön åk-känsla!

 

I morgon ska det bli kul att få besök av Craig från Sydafrika, hoppas Sverige kan bjuda på lite bättre sommarväder!!!

 

Förbereder innan start.

 

Deltagarrekord i årets sugga.

 

En 3e plats blev det till slut.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)