Jennie Stenerhag

Senaste nytt

5e raka i Die Burger cycle tour

2011-12-05

En månad har gått sedan jag senast skrev och det har varit fullt upp. I mitten av November fick jag främmande hemifrån, alltid lika kul!! Ida kom och hälsade på och hon var en av gästerna som vi hade på vår 10 dagars MTB resa, det var 6 danskar, 3 norrmän, Ida och en engelsk tjej, en riktigt härlig grupp och det var verkligen ett nöje att jobba!

 

Igår var det dags för en av mina favorit-tävlingar Die Burger cycle tour, det är min ”hemmatävling” här i Sydafrika då start och mål är i Stellenbosch inte långt ifrån där jag bor. Jag har vunnit tävlingen de senaste 4 åren så pressen var där att vinna igen.

 

6600 cyklister kom till starten, cykling är verkligen stort i det här landet, när en ”mindre” tävling får så många deltagare! Tjejerna startar tillsammans med herrar i den här tävlingen, vi måste varit en klunga på ca 200 och vi startade med en 4km lång backe vilket gjorde att klungorna blev små direkt från början. Jag var med längst framme de första 3km sen var det som att jag blev slagen i magen och bara sjönk genom klungan. Körde ensam nerför innan andra klungan kom ifatt mig. Vi kom ifatt de första fast det sprack igen längs en sträcka med kraftig kantvind. Jag hade ingen bra dag på jobbet fast eftersom jag var ensam tjej i klungan så kunde jag lugnt sitta med och vinna tävlingen.

 

Eftersom jag inte tävlar för något lag just nu körde jag tävlingen för en välgörenhetsorganisation ”Give me a chance children foundation”. Jag gör detta för att ge publicitet så att fler och fler känner till dem och jag vara med och hjälpa till. De hjälper unga personer till en bättre skolgång så att de får en bättre utbildning vilket är enda sättet att långsiktigt rätta till problemen som finns i det här landet. Den här organisationen använder cykling för att få publicitet och de försöker sätta världsrekord i antalet personer som kör en cykeltävling i deras kläder, målet är 500 personer.

 

Om någon läser det här som ska komma till Kapstaden i Mars för att köra Argus, fundera på att köra för oss!! Du kör i så fall för en god sak!

 

För någon vecka sedan tackade jag även nej till Alriksson GoGreen till att fortsätta köra för dem 2012. Jag vill tacka Martin Alriksson otroligt mycket för de senaste 4 åren som jag har tävlat i deras kläder! Det har varit toppen och jag önskar er massor med framgång i framtiden!

 

Sommaren har äntligen kommit hit till Stellenbosch och jag hoppas den är här för att stanna nu! Igår hade vi 36,5 gr på eftermiddagen!!

 

Och nu kanske det blir ordning i det här landet när högste polischefen började avtjäna sitt 15 åriga fängelsestraff idag!

 

Tillsammans med herrarnas vinnare Herman Fuche.

 

En glad segrarinna:-)

 

Våra iRide gäster på toppen av berget, Table mountain i bakgrunden.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)