Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Förkylt

2009-11-17

Nu är jag tillbaka hemma i Stellenbosch, känns skönt att vara i min egen lägenhet igen! Fast tyvärr är jag dunder förkyld och har spenderat de senaste två dagarna inomhus och mestadels nerbäddad. Jag fick ont i halsen i onsdags morse så blev vila den dagen och torsdag sen mådde jag bättre och kunde träna fredag och lördag. Lördagens träning gick riktigt bra, så bra hade det inte känts sen jag kom upp på höghöjden. Så jag kände mig laddad inför söndagens tävling. När jag klev upp kl 4 på söndag morgon kände jag av halsen igen, men hoppades att det bara var den torra luften. I det här landet startar tävlingarna alltid så otroligt tidigt, herrarnas start gick kl 05.30 och vi startade kl 06.15, så det är alltid tidiga mornar!! Det blev en konstig tävling, efter 15 kilometer attackerade en tjej och 2 till hängde med, det var en från varje lag i utbrytningen och alla andra i lagen bestämde sig för att tävlingen var över. Eftersom det inte var någon av lagens bästa åkare trodde jag dock att det skulle bli inhämtat till slut, speciellt eftersom MTNs tjej var den svagaste där framme trodde jag inte dom skulle nöja sig med en tredje plats. Det blev lite ryck då och då i klungan men inget allvarligt, jag och två tjejer från Konica Minolta försökte några gånger men vi kom inte ikapp. Dom hade som mest 2.30 och mot slutet såg vi dom och i mål var det bara 32 sekunder som skilde utbrytarna och klungan. Det var en väldigt teknisk avslutning, med 500m kvar gick det utför in i en rondell där vi körde ¾ varv och sen gick det lätt uppför de sista 300m till målet. Jag kände inte att jag hade så mycket kraft i spurten och slutade på en 8e plats. Någon timme senare fick jag svaret då jag började känna mig riktigt sjuk och på kvällen när jag kom hem hade jag feber och så ont i halsen att jag knappt kunde svälja. Whiskyn som serverades på planet hjälpte lite;)

 

Det var näst sista tävlingen i serien, Anriette blev 7a så jag tappade bara 5p mot henne, nu leder jag med 10p med en tävling kvar. Man får 50p för en seger och 40p för en andra plats, så vad som helst kan fortfarande hända!! Nästa tävling är som tur är om 2 veckor så jag har lite tid på mig att bli frisk! Egentligen skulle jag köra Double century till helgen, det är en 200km lång lagtävling som jag brukar köra varje år. Fast i morse sa jag ifrån mig platsen i laget så att jag kan låta den här förkylningen gå över ordentligt.

 

I morgon är en spännande dag, iRide Africa har sin andra tour och den första som jag ska vara med på. Även om det kanske bara blir lunch för min del. Företaget börjar ta fart och det ska bli kul att möta våra första kunder. Jag får också besök hemifrån Sverige, Per från Falun kommer ner och ska vara här i Sydafrika i en månad. Det ska bli kul!

Jag och Arran Brown efter att vi fått våra tröjor av Shaul från Alpha Pharm

 

Intervju med efter att jag fått ledartröjan

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)