Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tour de Pologne

2008-05-26

Polen är något annorlunda, standarden är verkligen inte som hemma! Jag åkte ner helt utan förväntningar eftersom jag både hört mindre bra saker om själva organisationen och om lagledaren till det tyska lag (Brothers Bikes Team) som jag skulle köra för. Det började med att det tog oss ca 9 timmar att köra 40 mil i Polen och så fort vi kom dit började det regna, sen var det mulet tills vi åkte hem, så fort vi lämnade landet så kom solen… När vi kom fram till tävlingsexpeditionen som skulle vara på ett hotell så hade hotellpersonalen aldrig hört talas om en cykeltävling, det hade blivit flyttat utan att någon meddelat någon, vi var inte de enda som kom dit… På hotellet där vi skulle bo var vi tvungna att gå med skor t.om. in på toaletten, det var inte så fräscht! Trots allt så blev det bra genomförda tävlingar och det var huvudsaken.

 

Vi körde 3 linjeetapper som var helt platta och inte alls utslagsgivande, det fanns många lag från Polen och de andra öststaterna och det känns inte som att de är så vana vid stora tävlingar, så det var många krascher i den 130 tjejer stora klungan. Jag tror att alla 6 tjejerna i landslaget och jag själv gick i backen minst en gång var! En tjej i mitt tyska lag hamnade på sjukhus med hjärnskakning och Emma i landslaget fick bryta tävlingen för en sträckning i baksidan av låret. Första dagen gick det loss 5 tjejer, däribland Sara Mustonen och hon spurtade till sig en 2:a plats på etappen. De hade 29 sek till klungan och så såg det ut efter de följande två linjeetapperna som slutat med stora klungspurter.

 

Tempot var sista och avgörande etappen, från början skulle det vara 10km, sen hade det blivit förkortat till 7km och när vi kom dit var det endast 3,5km!! Så vi avslutade alltså ett etapplopp med en prolog! Sa jag att organisationen inte var den bästa??

 

Det blev ett stort svenskt ögonblick då Sara gick i mål som 2:a på tempoetappen och vann hela tävlingen!! Det var hur coolt som helst!! Stort grattis Sara!

 

Själv hade jag suttit med i klungan i mål på varje etapp och tyckte att tempot gick okej och slutade 22:a i tävlingen sammanlagt.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)