Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Karoo2Coast 2014

2014-09-23

Efter PE to Plett som avslutades förra tisdagen stannade vi 2 dagar i Port Elisabeth och hälsade på en kompis och bara tog det lugnt. På torsdagen åkte vi vidare till Herold, där vi skulle stanna i 3 nätter fram till Karoo2Coast. Herold var ett intressant ställe, vi har varit där tidigare då Cape Pioneer spenderar en natt där, men då ser vi bara ett fält, inga hus, men det var inte mycket mer i Herold. Det fanns en skola, en kyrka, ett sjukhus (mindre än vår lägenhet) och en lite affär som var väldigt gullig och kändes som den var från 50-talet. Guest farmen som vi bodde på var i den gamla polisstationen och fängelset och bygnaderna var från 1847, det var när man byggde Montague pass som byn Herold kom till.

 

Första eftermiddagen cyklade vi uppför passet, det är en fantastisk utsikt däruppifrån och ett fint pass att cykla uppför!

 

Herold ligger precis vid foten av berget och det blir väldigt kallt där, som vanligt så finns det ingen värme i husen så när det var 0 gradigt och frost ute så kändes det som det var 0 gradigt inne också, det var jobbigt att kliva ur sängen!

 

På söndags morgonen packade vi ihop våra saker och körde till Uniondale där starten för Karoo2Coast gick, temperaturen steg från 0 i Herold till 5 i Uniondale men kl 8.00 när starten gick kändes det varmare och armvärmarna fick stanna i bilen. Tävlingen börjar med en stenig uppförbacke på några kilometer, jag hängde med Robyn bra men tappade henne mot slutet av backen. Jag visste att hon inte är så vass utför så jag satsade friskt och kom ikapp henne efter en stund. Den här tävlingen är som en landsvägstävling, mest grusväg, fast det går antingen upp eller ner hela tiden, det är aldrig platt! I den längsta utförsbacken på ca 10km med massor med kurvor lyckades jag köra ifrån Robyn och hade runt minuten på henne, men i nästa långa uppförsbacke kom hon ikapp igen. Jag lyckades dock ta bergspriset! Vi var tillsammans till sista backen där hon la in en riktig landsvägsattack i botten, backen börjar väldigt brant och är ca 2-3 kilometer lång och jag hade inte mycket att svara med i benen.  Jag kämpade på så gott det gick men kom inte ikapp och kom i mål ca 1 minut efter på en nöjd 2a plats.

 

Robyn är stark just nu och jag kände att min form var bättre i den här tävlingen än i PE to Plett så den är på uppgång. Vi ser fram emot att köra ihop i Pioneer igen om 3 veckor, där kommer vi att få hård konkurrens från några internationella lag.

 

Jag och Craig körde hem i söndags kväll och det var skönt att sova i vår egen säng efter en 10 dagars resa där vi flyttat runt och sovit på 6 olika ställen!

 

Nu blir det några veckor med träning inför Pioneer! 

På toppen av Montague pass

Vårat hus i Herold

Den lokala butiken

Frost på morgonen

Herr och dam bergspristagare

Prispallen med mig, Robyn och Cherise

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)