Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Nytt år och nya tag!

2009-01-19

Nytt år och nya tag!

 

Det har hänt lite av varje sedan jag senast skrev. Det är inte ofta jag har dåliga dagar här nere i paradiset, det är ju för det mesta fint väder, bra träning, bra mat och många nära vänner. Men en dag för 2 veckor sedan kändes det som att jag skulle stannat under täcket på morgonen. Jag skulle köra intervaller på morgonen men kroppen svarade inte alls så blev ett lugnt pass, någon timme senare fick jag svaret, jag blev magsjuk och fick inte behålla något alls. Strax innan jag blev riktigt dålig var jag dock på gymmet för att köra lite lätt överkropp, när jag kom ut från passet var min cykel borta. Låset låg kvar, avklippt! Det var min MTB och tillika mitt enda transportmedel. Så det blev en eftermiddag med polisen för att fylla i rapporter… Ingen lyckad dag alltså men någon gång ska väl vara den första som jag får uppleva kriminaliteten i det här landet…Många tror ju att det är väldigt farligt i Sydafrika, jag har varit här varje vinter 3-6 månader i 6 år och det här är det första som händer, jag anser inte att det är speciellt mycket.

 

Så till gladare nyheter! Igår startade ”Summer League”, cupen här i Western Cape. Den har gjorts om lite med bättre organisation och prispengar för att locka fler åkare och media. Tävlingar är alltid bra träning så jag tänkte att jag ska ge det en chans. Tyvärr var vi bara ca 20 tjejer och jag var beredd på en ganska negativ tävling. Det blåste nästan stormstyrka (en gång höll jag och en till tjej på att blåsa av cykeln) och vi hade några backar att klättra uppför. På andra backen tänkte jag att jag skulle se vilken form de andra var i så jag ökade farten lite, på toppen var vi 5 tjejer, sen tappade vi dem en efter en, till slut var vi bara 2 kvar. Målet var på toppen av en ca 3km klättring och med 1km kvar lämnade jag den sista tjejen och kunde ensam gå över mållinjen. Motståndet kanske inte var det bästa men ”en seger är alltid en seger” :-) Jag kommer att köra de flesta av League tävlingarna förutom 2, om 2 veckor åker jag till Port Elisabeth för att köra PE Herald, en tävling som jag kört 3 gånger tidigare och som jag gillar. Det är en nationell cup i år så alla bra tjejer kommer att vara där, då ser jag mer vilken form jag är i. Sen missar jag sista League tävlingen eftersom jag redan åkt tillbaka till Sverige.

 

Det har varit mycket svenskar här nere ett tag, så gott som hela friidrottslandslaget har varit här, bl.a. Wissman, Kronberg, Olsson, Gren osv, de flesta åkte dock hem den här helgen. Jag har pratat lite med systrarna Kallur på gymmet, de är ju ändå Falubor:-). Vissa dagar har det känts som att det varit fler svenskar än sydafrikaner som tränar där. Tydligen ska AIKs fotbollslag kommit ner hit igår, så vi får väl se om dom också dyker upp på gymmet.

 

Annars lunkar livet på som vanligt här nere, träningen går bra, det är soligt och varmt fast blåser mycket, jag går ofta ut och äter med kompisar eftersom maten är bra och billig och vi går ofta på bio eftersom det bara kostar ca 15kr, förutom på tisdagar då det kostar 8kr!!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)