Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Ränneslättsturen 2019

2019-07-02

Jag gav mig ut på en liten turne i torsdags, första stoppet var en träff hos Bikestore One i Söderhamn där vi hade en liten produktpresentation av Right for bikes produkter och en liten cykelrunda efteråt. Det var en trevlig och givande kväll. Därifrån åkte jag till Arlanda och sov några timmar för att sedan möta upp med Craig tidigt på fredag morgon då han landade från Sydafrika. Vi åkte vidare till Vimmerby för en lunch på ÅBRO bryggeri. Det är alltid kul att vara dit och träffa min sponsor, tack Henrik för både lunch och rundturen! Craig fick se bryggeriet för första gången och han var lika imponerad som jag var första gången jag såg det. Vi fortsatte till Eksjö där vi på lördagen körde igenom delar av Ränneslättsturens bana.

På söndag morgon var det dags för tävling och damerna hade fått separat start hela 70 minuter före herrarna. Det var helt klart superbra och alla verkade väldigt nöjda med det! Tyvärr blev det en ganska negativ tävling då inte alla vill vara med och skapa tävling. När arrangörerna gör det här för oss tjejer behöver vi se till att använda tillfället och göra en bra tävling. Jag var glad över att ha Sandra med i klungan, hon kör alltid hårt och bra och vi körde bra ihop förra året på SM, så jag uppskattade hennes sällskap. Ganska snart blev vi 4 tjejer, det var jag, Sandra, Emmy och Nellie. Första slingan gick i ett jämnt tempo och när vi närmade oss första spurtpriset efter 20 km så gick jag fram och tryckte på lite i en uppförsbacke men jag fick en dålig linje och en dålig kurva på vägen ner och trodde att de andra satt på mitt hjul men tänkte att jag bara skulle trycka på lite extra för att hålla ett högt tempo. Med några hundra meter kvar till linjen vände jag mig om och såg att jag hade en stor lucka, jag blev lite förvånad och körde igenom vätskekontrollen och försökte bestämma mig för om jag skulle köra själv eller inte, det kändes väldigt långt med 57 km ensam så jag väntade in de andra. Någonstans på stigarna på den andra slingan tappade vi Nellie och efter nästa vätskestation när vi gick in på den 10 km långa ”teknikbanan” så gick jag in först och såg inte riktigt när vi tappade Sandra. Nu var det bara jag och Emmy kvar i täten. Efter att jag hade dragit i 10 km så tyckte jag att det var hennes tur men hon vägrade, vi hade 30 km kvar och jag kände inte att jag ville köra så långt med henne på hjul. Jag bestämde mig för att attackera vid nästa spurtpris eftersom det var en liten backe efteråt. Ute på de öppna vägarna fick jag henne att också hjälpa till och jag kunde återhämta mig lite. Med 500 meter kvar till spurtpriset vid Skidstugan drog jag igång min attack och fick en lucka direkt och kunde först och främst ta hem spurtpriset och även gå ifrån. Jag satsade hårt uppför backen och när jag kom tillbaka till Skidstugan efter den lilla slingan på 1,4 km som vi gjort fick jag höra att jag hade 40 sekunders ledning. Jag körde i ett jämnt tempo och en bit senare såg jag Ulf (Nellies man) som ropade att jag hade 1.10 till Emmy och ytterligare en bit senare såg jag Sandras man som sa att jag hade 2.40. Det var över 30 grader varmt och även om jag trivdes i värmen så började jag känna av den och bestämde mig för att ta det lite lugnare mot slutet, hur stor marginalen spelade ingen roll. Jag kunde till slut gå i mål ca 4 minuter före Emmy och det var skönt att få med mig en seger i bagaget till nästa helgs EM. Nellie hade kommit ikapp Sandra och de spurtade om 3e platsen, en spurt som Sandra tog hem.

Vår lilla turne fortsatte efter tävlingen när vi åkte till Stenungssund för att hälsa på Peter och Kattis (kompisar som vi umgås med i Sydafrika) och sova över hos dem. Det var kul att ses i Sverige också. I går gick bilen vidare till Kvam i Norge, platsen där EM i Långlopp går på lördag. Och här är vi nu.

Innan start. Foto: cykelkanalen.se

Snart dags! Stor damklunga! Foto: cykelkanalen.se

Tidigt i loppet. Foto: Cykelkanalen.se

4 i utbrytning. Foto: Cykelkanalen.se

På teknikbanan. Foto: Cykelkanalen.se

Målgång! Foto: Cykelkanalen.se

Intervju efter. Foto: Craig

Prispallen. Foto: Craig

 

Antal kommentarer: 1

2019-07-02 19:34:46 - amaLia

b ä s t
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)