Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Seger i PE Herald!

2009-02-02

I helgen var jag till Port Elisabeth för att kör PE Herald, jag har kört den tävlingen tre gånger tidigare med placeringarna 3, 4 och 2, så det var 1:an som saknades. I år var motståndet hårdare då det var första deltävlingen av 13 i den nationella serien, det var upp till bevis för de nya lagen att visa vilket som var starkast. Det var tre lag representerade, varav ett UCI lag, de hade alla 6-7 åkare var. Alla Sydafrikas topp-åkare var där, inklusive det landslag som på fredag åker till Qatar för att delta i Tour of Qatar, en ny UCI tävling för damer. Attackerna började redan efter ca 3 km och avlöste varandra till ca 40 km in i tävlingen då en grupp på tre åkare kom loss, en från varje lag. Jag var inte med där och trodde inte att lagen skulle vara nöjda med detta eftersom inget av lagens stjärnor var där. Men de var inte intresserade av att hämta in utbrytningen och när det var en lucka på 2min45sek och ca 30km kvar trodde jag inte att vi skulle komma ifatt. Jag började attackera och gjorde attack efter attack för att öka farten eller komma iväg. Till slut kom vi ifatt utbrytarna med ca 10 km till mål, nu var vi en klunga på ca 20 tjejer och alla bra spurtare var där. Det blev en ganska snabb spurt och med bara några hundra meter kvar var jag instängd en bit bak, jag kände att jag hade fart i benen och såg en liten lucka till vänster vid trottoarkanten och chansade på att komma förbi, då var spurten redan igång och jag kom upp jämsides med de två tjejerna det stod mellan och lyckades ta mig förbi precis innan mållinjen. Tvåa blev Chrissie Viljoen Team MTN och trea Anriette Schoeman Team Nashua som kommer från Port Elisabeth och vunnit tävlingen 11 gånger tidigare, det här var första gången hon inte vann:-) Det var en otroligt skön känsla att vinna en tävling utan hjälp från ett lag när det fanns tre lag på plats! Jag har känt att träningen går bra och det var skönt att se det i en tävling också.

 

Eftersom det var första deltävlingen i serien får jag köra i den gröna (!) ledartröjan i nästa deltävling som går här i Kapstaden om två veckor.

 

Efter blomsterceremonin fick jag uppleva hur stor cykling är i det här landet, det var otaliga intervjuer för TV och tidningar och folk som jag skulle prata med, kändes som att jag hade vunnit en riktigt stor tävling, det är verkligen annorlunda mot hemma i Sverige där endast de närmast sörjande ser prisutdelningen och inga TV kameror syns så långt ögat kan nå:-)

 

Själva prisutdelningen hölls senare på en liten ö i en konstgjord sjö på The Boardwalk, vi fick åka jetski ut till prispallen:-) Också lite annorlunda!!:-)

http://www.theherald.co.za/herald/news/n04_02022009.htm

 

http://www.supersport.co.za/cycling/article.aspx?headline=Nolan%20gives%20Neotel%20another%20big%20win%20&id=286498

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)