Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tävling nr. 11

2009-11-08

Tävling nummer 11 i serien gick bra men ändå inte. Vi startade tillsammans med herrveteranerna, alla klasser så det var 30 och uppåt. Det var en liten tävling med endast 270 startande totalt, så de slog ihop många klasser. Idag fanns det 3 tävlingar i landet samt att Afrikanska mästerskapen gick i Namibia och landslaget var där, så vi var bara 8 tjejer i elitklassen, men det gjorde inte saken lättare eftersom herrarna körde på hårt och min största konkurrent i serien var där. Det var en helt platt bana och det blåste riktigt ordentligt, så det blev mycket kantvindskörning och det var tufft att gå runt och jobba. Två tjejer tappade klungan redan i början så kvar var 4 tjejer från Nashua (Anriettes lag), jag och en till tjej. Robyn (Nashua) attackerade och kom iväg och 3 herrar anslöt och de höll undan till mål. Eftersom hon inte är ett hot i serien så gjorde jag inte mycket för att försöka komma ifatt henne. Fast tyvärr lyckades jag ändå inte komma före Anriette i spurten så jag slutade 3a. Pallplats är ju alltid bra fast jag skulle behövt de extra 5 poängen, nu tappade jag istället 5p och ligger nu 15p före inför den näst sista tävlingen nästa helg.

 

Nästa helgs tävling heter 94,7 och är världens näst största tävling efter Cape Argus, om man ser till antalet startande. Det brukar vara runt 25000 cyklister och det är en viktig tävling i Sydafrika. Den går här i Johannesburg och det är en bana som bara går upp och ner hela tiden. Det börjar kännas lite bättre med höghöjden och till dess hoppas jag att jag ska vara helt acklimatiserad.

 

Jag måste dock säga att jag saknar Stellenbosch! Det är kul att vara här och hälsa på men det är svårt med träningen, man kan inte cykla ensam för det är för farligt så det bästa är i stora grupper och tidigt för senare är det för mycket trafik. Sen kan man heller inte cykla vart som helst för det finns för farliga områden, som jag förstås inte riktigt vet var de är… Jag var i Pretoria några dagar och där var det lite bättre även om jag där inte heller kunde köra ensam, alltså inte på de tider som jag vill, utan 5.30 när gruppen kör! Känns lite onödigt när man har hela dagen på sig… En vecka till sen får jag åka hem!

 

Nu har jag äntligen bokat min biljett hem till jul, det har tagit ett tag. Den 23e december kommer jag hem till (förhoppningsvis) ett vitt Falun! Ska bli kul!

 

Nu ska jag gå ner och äta middag, det blir en typisk Sydafrikansk braai, det är grillning som gäller:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)