Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Kalas cup deltävling 1 och 2

2010-04-26

 

Då har Kalas cup startat även för oss damer (herrarna startade förra helgen). Det var två tävlingar i Landskrona, först mitt första tempolopp för i år och sen ett linje dagen efter. Jag körde ner till Landskrona på lördag morgon, från mitt tillfälliga boende i Sexdrega. Det är alltid lite nervöst innan eftersom det var så länge sen jag körde ett tempo, skulle jag kunna klämma ur allt i benen eller skulle det bara kännas tungt…? Jag startade som nummer 4 så jag hade inte så många att gå på. Jag gick ut hårt och det kändes bra att få ta i max ett tag, jag gillar sånt här. Jag körde om Jessica som startade 1minut före mig redan efter 3,6 km och Annie som startade 3 minuter före efter ca 6 km så det kändes bra så långt. Efter vändningen vid 7,5km gick det lättare då vi hade lite medvind och det är mer utför, jag fick inte riktigt rätt fart med mig fast var ändå nöjd när jag kom i mål och hade snittat 41.14km/h. Jag tror nästan det är mitt snabbaste tempolopp! När nästan alla hade kommit i mål och jag ledde med 30 sekunder trodde de flesta att jag skulle vinna, men så kom Malin Rydlund som startade sist och knep segern med 9 sekunder före mig. Synd men Malin var stark och värd den segern! I och med det fick Malin dra på sig ledartröjan för cupen!

 

På söndagen var det då dags för linjeloppet, det var en kort tävling, endast 60 km. Vi körde en varvbana som mätte 10km, när vi just gått ut på det andra varvet attackerade Marie Lindberg, jag gick med och strax efter kom även Martina Thomasson och Madde Olsson ikapp och det blev vi fyra som jobbade tillsammans under resten av loppet. Jag och Marie försökte gå iväg en gång och fick en liten lucka men de andra två kom tillbaka. Målgången är ganska teknisk, ca 3-400 meter innan mål går man igenom en skarp kurva och in på ett kullerstensparti. Med ca 1-200 meter före kurvan attackerade Marie och det var inget att göra åt henne. Martina gick på attacken och jag efter, kom bakom henne i kurvan, var precis på väg om henne vid målet så förlorade andra platsen med ca ½ hjul… surt men men. Det här betydde att Marie tog över ledartröjan och leder nu cupen med 3 poäng före mig och 4 före Martina. Nästa deltävling blir i Vänersborg 13e Maj.

 

Nu är jag tillbaka i Sexdrega för att tvätta och packa om inför resan till Tjeckien och Kina. Vi åker till Tjeckien imorgon och tävlar där torsdag-söndag. Ni kan följa tävlingen på

http://www.gracia-orlova.cz/index.php?ln=en&id=0

Efter tävlingen på söndag kväll sover vi i Prag för att sen flyga därifrån till Kina via Paris på måndag morgon. I Kina börjar sen en etapptävling på tre dagar på onsdagen, sen blir det vila på lördagen innan vi kör en världscup på söndagen. Det blir en lång resa och det ska bli jättekul!!

 

 Prispallen efter Hilleshögstempot. Jag, Malin, Marie, Martina och Camilla

 

Tack Jan för den här fina bilden!!!!

 

Foto: Joel Håland     Tack Joel för den coola bilden!

 

Marie och jag i utbrytning på Hilleshögsloppet

 

Spurten....

 

Prispallen efter Hilleshögsloppet: Martina, Marie, jag och Madde

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)